Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Млади голмани Катић и Ћопић не стају са радом

Андрија Катић и Марко Ћопић, талентовани чувари мреже стасавају у нашој Омладинској школи и током сезоне били су често на тренинзима првог тима. Различитих голманских карактеристика, али сличног потенцијала, говорили су како проводе време на паузи, како им изгледају тренинзи, шта раде у слободно време и о томе како помажу старијима.

Скренуо је Катић пажњу на себе током јесењег дела првенства одбранама у Омладинској лиги Србије, као и у Лиги шампиона за младе.

– Иза мене, али и иза читаве екипе је сјајан период у ком смо показали колико можемо на домаћој и међународној сцени. Пауза никако не може да прија, јер смо ушли у добру форму и одлично играли, али смо свесни да је здравље најбитније и да у овим тренуцима морамо да мислимо на себе и на људе око нас – истиче Катић.

Управо је сјајним одбранама на два фронта, Катић завредио позив у први тим Црвене звезде, где је трећи голман.

– Награда за добре партије била је прекоманда у сениорски тим. Стварно ми је велика част што сам био у прилици да тренирам са Борјаном и Поповићем и да учим од њих. То је обавеза да се још више посветим напорном раду, дам све од себе и да када ми се у будућности укаже прилика да браним у првом тиму, то и искористим.

Што се тиче тренинга, у сталној је комуникацији са кондиционим тренером Игором Делибашићем и тренером голмана Драганом Бабићем.

– Свакодневно добијам смернице око тога шта треба да радим. Вежбе које радим се своде на снагу, издржљивост и техничке елементе и трају између сат и два сата, све зависи од дана, односно интензитета тренинга.

Време паузе, Катић проводи у родном Трстенику.

– Ова ситуација нас је све зближила и сигурно да свима прија кад су код куће и проводе време са најмилијима. Не постоји бољи осећај од тога. Слободно време углавном проводим у гледању серија, филмова и читању књига.

Велики део кућних послова је преузео на себе

Помажем породици што више и када год треба да се уради нешто у кући или дворишту што могу – урадим сам и не оптерећујем родитеље. Комшијама сам такође на располагању за све што треба – подвлачи Катић.

Годину дана млађи, али колега по фудбалском позиву је Марко Ћопић. Талентовани чувар мреже је први део сезоне провео у кадетској селекцији Црвене звезде, а онда је добио прекоманду у омладинце наше филијале Графичар.

Имали смо добар старт пролећног дела првенства. Ремизирали смо са Радом 1:1 у мечу где сам имао неколико добрих интервенција, али у ком смо могли и до сва три бода, а онда и рутински савладали Вождовац 2:0, тако да нам је пауза тешко пала. Задовољан сам како сам бранио на та два меча – истиче Ћопић.

Управо су феноменалне интервенције стандардног репрезентативца Србије у кадетског узрасту, погурале ка тренинзима првог тима.

– Било је неописиво искуство тренирати са сениорима. Већ десет година сам у Звезди и тиме ми се део сна остварио, јер за то радим и за то се борим. Саиграчи су ме сјајно прихватили, не само колеге Борјан и Поповић, већ и сви и остали. Одлично су се поставили према мени као најмлађем члану екипе.

Ћопић дневно тренира нешто више од сат времена у свом породичном дому на Миљаковцу према програму који је добио из клуба, а на располагању је свима којима је помоћ неопходна.

Помажем што више могу. Ово је тешка ситуација за све старије од 65 година. Све што треба урадим за бабу и деду, као и за комшије којима је то неопходно. То је моја одговорност – подвлачи Ћопић и препоручује серију “Чудније ствари”.

The post Млади голмани Катић и Ћопић не стају са радом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment