Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Фудбалери уштедели клубу око милион евра

Фудбалери Црвене звезде истицали су се од почетка ванредног стања хуманим активностима, скупљали новац за респираторе и тестове на коронавирус, а сада су повукли и конкретан потез у интересу функционисања клуба.

Са Маракане је стигла потврда да су играчи пристали да им плате за април, мај и јун буду преполовљене. У нето износу, збирно, реч је о око милион евра, а укупна уштеда за шампиона Србије већа је кад се сагледају и додатне обавезе при трансакцијама које би проистекле из висине зарада у бруто опсегу.

Како ће да функционише фудбал од јула, неизвесно је. Могуће је да због тог фудбалери Црвене звезде пристану на смањење зараде у сезони 2020/21. за десетак одсто.

Таква идеја близу је реализације, уз обавезу клуба да умањено надокнади у случају прихода кроз пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе. Разговори ће бити вођени током лета.

Руководство Црвене звезде образложило је ову меру утицајем коронавируса на трансфер политику, продаја играча била је укалкулисана у буџет. Нема сумње да ће садашње стање да се рефлектује и на продају у наредном прелазном року, без јасне визије у светском фудбалу колико ће да траје и кад ће да почне.

Одрицањем од половине тромесечне зараде, најплаћенији играчи Црвене звезде остали су без више од 60.000 евра. У тој групи су Мохамед Бен, Ричмонд Боаћи, Секу Саного, Матео Гарсија, Милан Борјан и Хозе Кањас.

Око 50.000 са рачуна ће да изостане Милошу Дегенеку, Португалцу Томанеу, Мирку Иванићу, Милану Гајићу и Немањи Милуновићу, чија годишња зарада износи више од 400.000.

Марко Гобељић, Милан Павков, Душан Јованчић и Милан Родић припадају групи чија се уговорна зарада за једну сезону означава шестоцифреним бројем, са тројком на почетку. У групи средње плаћених, у распону од 200 до 250 хиљада евра по сезони, од Звездиних првотимаца су Бранко Јовичић, Срђан Бабић, Алекса Вукановић…

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment