Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Ристић и Ребић: „Останак у кући је једино решење“

Центар Црвене звезде који је и званично пре неколико дана завршио позајмицу у казахстанској Астани Душан Ристић, и бивши плејмејкер црвено-белих тренутно у руском Јенисеју Никола Ребић, завршили су званично сезону, одлуком да се ВТБ лига прекида и поништава.

И Ристић и Ребић и даље се налазе на територији Казахтсана, односно Руске Федерације и чекају расплет ситуације везане за пандемију вируса „COVID-19“.

Душан Ристић:
Као што знате ситуација свуда у свету везана за вирус „COVID-19“ није уопште наивна, тако је свуда у свету, тако је и овде у Казахстану. Уведено је ванредно стање. Оно што се дешава овде је да је народ у Казахстану схватио ово врло озбиљно и поред чињенице да није уведен полицијски час, ретко је видети људе да шетају на улицама, а они који се затекну носе маске. Приметан је и повећан рад људи који дезинфикују улице, зграде…Углавном, врло су дисциплиновани и придржавају се свега што се изнесе као препорука како би се сачували.

Никола Ребић:
– Било је очекивано да се догоди ово са стопирањем лиге и након свега што се догађа. Имали смо утакмицу у Казању, али одмах по слетању саопштили су нам да је лига прекинута и поништена, и одмах смо се вратили за Краснојарск. Наравно, здравље је на првом месту, надали смо се и желели да сазнамо што пре коначну одлуку.

Душан Ристић:
– Што се тиче кошарке ВТБ лига је била одложена, али пре два дана је донесена одлука да лига буде прекинута и поништена без победника. То је лига клубова из неколико држава и морала је да буде заустављена из више разлога. Кошарка није и не сме да буде у првом плану, сада сви морамо да се потрудимо да максимално озбиљно схватимо ову ситуацију и учинимо свешто је у нашој моћи да успоримо ширење овог вируса.

Никола Ребић:
– ВТБ лига је у петак и званично поништена без победника. Међу последњима смо прекинули играње кошарке, али смо први донели дефинитивну одлуку, а то је да се лига поништава. Тренутно сам у Москви спаковао сам се и чекам лет за Београд.

За разлику од Николе, Душан би имао много компликованији повратак у домовину:
И даље сам у комуникацији са играчима Астане, имамо своју групу комуницирамо, неки су одлучили да иду кућама. Остао сам овде, проценио сам да је боље, и најбезбедније и за моју породицу у Србији, и мене да останем у Казахстану, уз све то наћи неку везу сада из Казахстана до Србије је практично немогуће, што уз преседање на три четири авиона представља ризик – додао је Душан и изразио наду да ће се све нормализовати, али уз јасан начин:

– Надам се да ће се све смирити, стабилизовати и да ћемо моћи да се вратимо нашим нормалним животима. Да би то тако било, морамо да водимо рачуна и о себи, и о другима. Такође, морамо обавезно останемо код куће и држимо ту дистанцу јер је то очигледно једини начин да се ширење овог вируса заустави!

Никола Ребић:
– Још увек нисам свестан целокупне ситуације јер у Русији нема никаквих ограничења, сада то постаје јаче, вирус „COVID-19“ није толико узео маха, али пратим помно шта се догађа у Србији, Европи и свету. У контакту сам са породицом и пријатељима, и схватам величину овог проблема и да је ситуација јако озбиљна. Зато апелујем на све да остану у кућама, да се придржавају препорука и савета људи који се боре са овом пандемијом, као што то константно говоре и препоручују и у Русији, и верујем да ће се ситуација нормализовати.

 

The post Ристић и Ребић: Останак у кући је једино решење appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment