Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пионири прате наставу и марљиво тренирају

Дечаци који наступају под тренерском палицом Срђана Бугарског и који поносно носе дрес Црвене звезде у пионирској конкуренцији нису ни имали прилику да наставе првенство, а већ су морали на непланирану паузу усред пандемије корона вируса. Петар Сукачев налази се у родној Ћуприји, док Новак Гојков проводи време у породичном дому у Врбасу, а талентовани везњаци сагласни су око тога да је здравље људи приоритет свих приоритета у оваквој ситуацији.

Читаву јесен је сјајним дриблинзима на теренима иза југа Маракане дугокоси дечак Петар Сукачев мамио аплаузе свих присутних на трибинама.

Сви ми много недостају, цела екипа и стручни таб. Чудно ми је без тренинга са њима, као и без утакмица, али надам се да ће се ово што пре завршити. Битно је да сви будемо живи и здрави – почео је Сукачев.

То што нема групних тренинга, не значи да се талентовани фудбалер опустио.

Тренирам код куће. У програму који смо добили обухваћене су вежбе снаге и издржљивости, као и трчање. Свакодневно комуницирам са тренерима и договор је да им сви после тренинга шаљемо извештај шта и како смо радили. Много пазим и на исхрану, трудим се да једем што више воћа и поврћа.

Сукачев који је још увек основац, истиче да не пропушта школски програм на телевизији.

Када завршим тренинге, гледам телевизију и помно пратим све везано за часове и школу. Не желим ништа да пропустим. После тога, волим да погледам и неку нашу утакмицу из првог дела сезоне.

Истиче да је увек на располагању старијима од 65 година око одласка по намирнице или било какве друге помоћи.

На располагању сам и трудим се да помогнем колико могу. Исто чине и моји родитељи – подвлачи Сукачев и додаје да у слободно време воли да игра игрицу „Пубг“, а као омиљени филм издваја „Слугу“.

Пауза није лако пала ни Новаку Гојкову.

Ово је први пут да имам паузу, а да не могу да останем цео дан напољу и дружим се са својим друговима. Наравно, поштујем ванредно стање и све одредбе које су издате. Ужелео сам се фудбала, али морамо да водимо рачуна о здрављу – истиче Гојков.

Везиста који дане паузе проводи у родном Врбасу, тврди да се придржава свих договора склопљених са тренером Срђаном Бугарским.

Тренирам поподне и то по програму који смо сви добили од нашег стручног штаба уз неке додатне вежбе истезања. Много водим рачуна и о исхрани. На сву срећу моја мама одлично кува, тако да ми то не представља проблем.

Као и Сукачев, тако и Гојков обавља своје школске обавезе гледајући програм тог типа на телевизији, док у слободно време воли да игра друштвене игре са породицом.

Свакодневно играмо друштвене игре, а волимо и да играмо „ФИФА-у“. Играм са браћом- Дамјаном и Јакшом и тешка срца признајем да су бољи од мене – уз осмех ће дечак рођен 2005. године.

The post Пионири прате наставу и марљиво тренирају appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment