Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мијаиловић: „Покажимо друштвену одговорност“

Ситуација са пандемијом корона вируса је веома озбиљна, а као савестан човек на веома одговорној позицији, све прописе поштује и председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић. Он је апеловао на све грађане да поштују мере самоизолације, да се придржавају свега предоченог од стране Владе Републике Србије како би све ово, што пре, била прошлост, уз дубоко веровање да ће наша земља, као и наш клуб успети да преброди ову тешку ситуацију.

Ово је ванредна ситуација коју ниједан наш грађанин никада није доживео на тај начин и због тога озбиљност свега налаже да имамо личну и друштвену одговорност за поступке које чинимо како би се ово зло зауставило. Један од начина које струка саветује и које држава својим мерама прихвата и прописује, то је стриктна социјална изолација како се вирус не би ширио. Као неко ко има више од 65 година поштујем све те одлуке и већ 12 дана се налазим потпуно сам у стану и прекорачим праг само да бих узео оно што ми оставе они који ми помажу – истакао је Мијаиловић.

Наш председник је позвао све навијаче Црвене звезде, али и грађане Србије да поштују прописане мере безбедности.

– Сви треба да поштујемо то, како би што пре стали на пут овој пошасти. Морамо да верујемо у знање и способност наших лекара, као и у мере које је предузела наша држава у циљу решавања проблема. Самоизолација јесте најбољи и једини прави начин да превазиђемо ово. Нажалост, тек у оваквим ситуацијама видмо лепоту живота. Сви треба заједно да пребродимо ово како би дочекали шампионску титулу коју очекујемо да ћемо освојити. Драго ми је што су фудбалери Црвене звезде и у овој ситуацији доказали да су прави спортисти и људи.

Ванредно стање је на снази, али Црвена звезда је сувише велики клуб да би у потпуности стала са радом.

– Организација припада нашем генералном директору Звездану Терзићу, као и пословном директору Марку Петровићу. Они праве план свих активности у смислу тога шта се мора урадити кад се ово заврши. То је низ мера који се усаглашава и доноси како би нормално наставили рад. Клуб нема неких посебних активности осим оних везаних за инвестиције, а то се одвија динамиком коју диктирају актуелни услови. На стадиону је и обезбеђење, јер објекат мора да буде под сталним надзором, због свега што се у њему налази. Све то је прилагођено условима који су прописани од стране државе. Већина послова може да се заврши од куће, али неке ствари траже физичко присуство. Захваљујући технологији, сви можемо да будемо у контакту, а Терзић нас свакодневно све позива и пита да ли нам нешто треба, тако да смо у контакту.

Постоји дилема око тога да ли ће се првенство уопште наставити, а Мијаиловић истиче да би према неким предвиђањима, то могло да се деси у мају.

– Информације које је Терзић добио од УЕФА гласе да ће првенства највероватније да се наставе у мају, али ово је погодило читав свет, тако да нико не може са сигурношћу да зна шта ће да буде. Живот се у многим сегментима вратио уназад и клубови који сад немају приходе од утакмица, телевизијских преноса и маркетинга, се налазе у тешком положају. Људи из Црвене звезде проучавају све варијанте како би наставили да функционишемо нормално и верујем да ћемо успети да превазиђемо ову ситуацију и да ћемо у периоду који нас очекује, на најбезболнији начин, успети да пребродимо ово.

Председник нашег клуба слободно време користи како би читао књиге, а нашао је и алтернативу класичној шетњи.

– Препоручио бих од Питера Хандкеа „Голманов страх од пенала“, као и од Миломира Ђукановића „Манастир“. Оно што ми недостаје је редовна шетња и пешачење, али сам се некако организовао и у стану направио коридор у ком кад се направи круг то износи 100 корака. Направим из 2 пута по 40 кругова и на неки начин задовољим потребу. Коначно сам нашао времена и да сређујем неке папире и документа који ми дуго стоје са стране.

Поносан је Мијаиловић због хуманитарних акција прворимаца али И на таленте из Омладинске школе који помажу старијима од 65 година,

Учимо их да буду добри спортисти, али и добри људи. Они то показују константно, ту жељу и вољу да помажу другима. Клуб, као и сви људи у њему знају то да процене и на неки начин се то враћа у животу и оном послу који они раде – подвукао је Мијаиловић.

The post Мијаиловић: Покажимо друштвену одговорност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment