Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Без Звезде и Партизана у Супер лиги Србије?

Љубитељи кошарке углавном размишљају када ће се наставити Евролига, Еврокуп и АБА лига, као и да ли ће се уопште наставити услед пандемије коронавируса? Читав свет спорта је на чекању па и национално првенство Србије, тачније кошаркашка Супер лига Србије. Како бисмо сазнали судбину овог шампионата позвали смо директора лиге Леона Делеона.

Прве речи директора биле су позив на оптимизам.

– „Наравно да размишљам о такмичењу, сада имамо времена да размишљамо. Ситуација је тешка, морају да се стекну сви услови, пре свега здравствени како би евентуално могли да озбиљно кренемо у реализацију Суперлиге. Надам се да би крајем маја могло да се свеопште стање побољша и да се спорт, а самим тим и кошарка, поново покрене“ – почиње Делеон разговор за „maxbetsport.rs“.

Чак и ако почне Суперлига, јасан проблем постоји. Црвена звезда и Партизан сасвим сигурно неће да играју групну фазу Суперлиге Србије, као што је био случај претходних сезона.

– „Свестан сам да сви тренутно гледају када ће почети Евролига, Еврокуп и АБА лига. Сасвим је реално очекивати да Црвену звезду и Партизан видимо тек у плеј-офу домаћег шампионату због термина, а не у првој фази Суперлиге. Остаје да се види и да ли је то изводљиво. Ми смо чекали са терминима и у нормалним околностима, а сада ће тек да буде компликовано. Ипак, умерени сам оптимиста, верујем да неће доћи до потпуног прекида и да ћемо поново имати шампиона у нормалним околностима.“

За сада још увек нема одлука да се прекину интернационална такмичења. Евролига је у среду издала саопштење да се чека повољан тренутак како би се наставило са мечевима, а приоритет је да се не мења систем, иако ће и то бити у разматрању ако буде неопходно. Исто ово важи и за Еврокуп.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment