Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Панков: Увек смо спремни да помогнемо

Дефанзивац Црвене звезде Радован Панков је са капитеном Миланом Борјаном јуче волонтирао у паковању хуманитарних пакета за 173.000 пензионера у главном граду које је донирала градска управа Београда и из „Штарк Арене“ пун утисака се вратио кући.

Ново искуство за мене, али феноменално. Осећао се испуњено, гордо што сам могао и на овај начин да помогнем. Спаковали смо јуче између 10 и 15 хиљада пакета за пензионере, није нам било тешко без обзира на сву заштиту коју смо на себи имали и увек ћемо се радо одазивати акцијама у којима можемо да помогнемо. Не знам да ли ћемо баш сваки дан моћи да будемо у Арени због тренинга и других обавеза, али ћемо сигурно помоћи још који пут јер ће ова акција трајати десетак дана – истиче Панков.

Фудбалери нашег клуба су у овим ванредним околностима направили посебну групу на друштвеним мрежама која се само односи на хуманитарни аспект.

– Ми, играчи смо у свакодневном контакту у разним групама на друштвеним мрежама а ову смо циљано отворили како бисмо могли да будемо у току и да заједнички учествујемо у хуманитарним акцијама. И не само у овим временима и само везано за корона вирус, већ уопштено. Кроз групу информација брже долази до свих а лакше се и брже организујемо.

Као и сви фудбалери Црвене звезде, Панков поштује све прописе у ванредном стању, код куће је са породицом у Новом саду и каже да му дан брзо прође.

– Специфична је ситуација, али смо је дочекали ипак спремни. Коначно могу више времена да порведем са својима. Дан ми рано почиње, а кад, то зависи од сина Милоша. Кад он устане, онда и смо и ми на ногама. Онда уобичајено, кафица, па те неке кућне обавезе, тренинг и мало шетње. Поштујемо све мере Ванредног стања. Да смо супруга и ја сами не бисмо ни излазили из куће без преке потребе, а овако морамо због Милоша мало да се прошетамо. Али, само у нашем кварту.

Тренинге обавља у кућним условима сем трчања.

– Нисам љубитељ траке за трчање, па тај део гледам да обавим у парку и то где нема много људи. Обавезно ставим маску и рукавице да бих се заштитио. Трудим се да набавим што више тих заштитних средстава јер маске после три сата губе својства. Стигли су на прекјуче спининиг собни бицикли, тренинзи теку по плану и према инструкцијама а ја их обавим најрадије на тераси и свежем ваздуху. Недостају ми саиграчи, рад са лоптом. Надам се да ћемо бити истрајни у овоме и да ће се ова ситуција што пре консолидовати како бисмо наставили са радом на Маракани.

Дефанзивац нема проблема са дисциплином у исхрани јер у овим околностима смањене потрошње у врсте тренинга потребан је додатни опрез како се не би телесна тежина увећала.

– Увек сам пазио шта и како једем. Поготово сада кад се не трошимо толико колико кад је сезона и кад су тренинзи нормални са лоптом. Гледам да уносим мање угљених хидрата. Ту нам је блузу куће велика продавница, купимо нешто свеже и здраво а моја супруга Мирјана кува и углавном она води рачуна око ручка и вечере. Ја се сам снађем за доручак, направим јаја, тост, неку кашу, „смути“. То је оно што једем.

Милош је центар света у кући, тако да Раша и његова супруга углавном преостало слободно време користе да се чују са најближима, погледају неки филм, али и да дефанзивац кад сви остали склопе очи одигра коју партију на Сони плејстејшну. Панков апелује на грађане у Србији:

– Останите код куће.Тако ћемо олакшати посао лекарима и сестрама који су највише погођени, слушајте инструкције власти, пратите ситуацију и поштујте прописе. Морамо личним примерима да заштитимо старије и ако ћемо остајањем код куће помоћи најугроженијима онда је то најмање је што можемо за све њих да учинимо. Социјална одговорност у ванредним околностима мора да постоји.

The post Панков: Увек смо спремни да помогнемо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment