Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Митровић и Симоновић: „Слушајте упутства и памет у главу!“

Вирус „COVID-19“ паралисао је цео свет, стала је и кошарка, а ванредна ситуација и пандемија затекла је двојицу бивших капитена Црвене звезде у Шпанији.

У складу са тренутним мерама, Марко Симоновић (Уникаха) и Лука Митровић (Манреса) проводе дане као и сви остали – у 24-часовном карантину.

Шпанија је један од најпогођенијих земаља новим вирусом, а своја искуства износе људи који су са нашим клубом освајали бројне трофеје и који су оставили велики траг у историји црвено-белих.

О актуелној ситуацији кажу…

Марко Симоновић:
– Уведено је ванредно стање практично у већини земаља Европе и света. Нећу много о ситуацији, она је свуда јако тешка, погодила је свакога, и ту нема разлике за било кога, било који земљу. Оно што је много важније и желим овом приликом да апелујем на све да се придржавају свих правила, ситуација је крајње, крајње озбиљна, нимало пријатна. У Шпанији је изузетно тешка ситуација, овде смо буквално затворени у становима по 24 часа – нема мрдања, само одлазак у продавницу и одмах назад у стан. Али, за почетак, сви морамо да се придржавамо апела и дистанце, очигледно да другог решења нема!

Лука Митровић:
– Девојка и породица су ми у Србији, остао сам у Шпанији овде сам „сам са собом“ како би се то рекло, и ове околности приморале су ме да радим неке ствари мало више – да кувам, учим шпански језик. Оваква врста изолације, колико год је тешка, али и неопходна не дозвољава превише тога. Време осим кућног тренинга проводим гледајући филмове, серије, прочитам неку књигу, али бих желео нашим људима да поручим још нешто – да буду паметни, да буду одговорни, да слушају и придржавају се упутстава од људи који су за то задужени – једино тако дисциплиновани можемо да се изборимо са овим проблемом – ПАМЕТ У ГЛАВУ!

Како спортисти проводе време које представља нагли и неприродни прекид за људе који су свакодневно тренирали и имали другачији ритам. Сада су околности и мере превенције исте за све – нема излазака из кућа и станова:

Марко Симоновић:
– Ово је нека нова ситуација, поента је како успети како одржати спрему макар на неком нивоу , јако је тешко, верујем свим спортистима, користимо све справе у кућама, импровизујемо да направимо неки тренинг, нашао сам и неки нови начин , пошто нам је дозвољено да изађемо једном дневно, нашао сам нови начин – ранац на леђа, ставим маску, рукавице и трчим до прадавнице која није баш близу, и враћам се назад са намирницама назад, и то је нека свакодневна рутина у овој тешкој ситуацији, у којој су неке друге ствари сада много важније.

Лука Митровић:
– Људи из клуба се труде максимално да остану позитивни, иако је ситуација у Шпанији јако тешка. Набавили смо неке реквизите за кућне тренинге, на вези смо са кондиционом тренером, трудимо се да останемо физички спремни, јер гледајући дужину свега овога, не можете баш да ускочите на терен или у пуни тренинг.

Ванредна ситуација, светска пандемија и 24-часовни боравак у кући:

Марко Симоновић:
Ми живимо у неком ритму, имамо породице и сада проводимо време са њима, што је нешто за шта нисмо имали времена раније. Имамо времена и да се посветимо некој едукацији, учењу новог језика,читању књига… у сваком случају надам се да ће се ово што пре завршити, али морамо још једном да замолим све – Молим Вас останите у кућама, ситуација је изузетно озбиљна и тешка. Уколико се будемо придржавали свих апела и савета, искрено се надам да се ускоро видимо поново на терену – поручили су Марко Симоновић из Малаге и Лука Митровић из Манресе, у Шпанији, земље која је уз Кину и Италију најпогођенија вирусом „COVID-19“.

The post Митровић и Симоновић: Слушајте упутства и памет у главу! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment