Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Гаврић: „Само једној звезди верујем – Црвеној звезди!“

Тамо где је рођен и васпитаван да буде добар човек, упоран и спреман на свако одрицање, у Угљевику, фудбалер Црвене звезде Жељко Гаврић пронашао је лични мир док лопта мирује. У топлини породичног дома препознао је слободу од опасности коју вреба коронавирус.

Жељко Гаврић рођен је у Угљевику, у Републици Српској, а према сопственом признању, обоје му у срцу станују. Стасавао је у Црвеној звезди, великој спортској породици којој је поодавно даривао и душу и срце. Играма и талентом дочепао се сениорског тима, па и статуса првотимца. Недавно је постигао првенац против Напретка, а онда је опасност данашњице, коронавирус лопту послао у аут.

– „Мислим да нас је пандемија, која је пошаст овог доба и која је велика опасност за човечанство у доброј мери спутала, успорила нас фудбалере. Не можемо да тренирамо, да се надигравамо, да се дружимо, да побеђујемо или да из пораза трагамо за сопственим грешкама и да извлачимо поуке. Потребно је да се придржавамо свих мера превентиве и безбедности које смо добили из клубова, да се повучемо у домове, да нас не заразе. Ја сам у родном Угљевику, почаствован пажњом најдражих“ – говори Гаврић.

Кажу да је срећан човек коме је животни позив оно што му је и животна љубав. Жељко Гаврић је сањао да постане првотимац Црвене звезде.

– „Нема ништа лепше од тога. Као дечак сам сањао и сада постао првотимац драге Црвене звезде. Жао ми је што је фудбал стао због коронавируса, а пресрећан сам због гола који сам постигао пре паузе.“

Прошао је млађе селекције црвено–белих, додатно се доказивао у Графичару, стигао у први тим и одмах имао солидну партију у првом његовом вечитом дербију, а онда мега потез против Крушевљана. Морао би да буде задовољан досадашњим током каријере.

– „Нисам презадовољан, али не могу рећи да нисам задовољан. Каријера се креће у добром смеру за мене, уклопио сам се, задовољан сам целом екипом Звезде и мислим да ћемо у наставку сезоне, па у квалификацијама за Лигу шампиона, показати много.“

Забележио је до сада 47 утакмица за млађе селекције Србије, у перспективи би требао да буде мотор најбољег државног тима.

– „Надам се да долазе бољи дани за репрезентативни фудбал. Имамо перспективног селектора, мислим на Илију Столицу у селекцији којој и ја припадам. Он је одличан тренер. Верујем да ћемо да постижемо одличне резултате, што и од себе очекујем. Притисак је увек присутан код сваког професионалног спортисте, али кад радите што волите онда притисак оставите са стране и не размишљате много о томе.“

Рођен у уторак 5. децембра 2000.године на истоку Српске, на време је схватио да се на истоку увек сунце рађа. У хороскопу је стрелац, али може се рећи да је Жељко Гаврић стрелац од рођења. Он више верује себи него звездама.

– „Ако ми се посрећи да дајем голове, а надам се да ће их бити кад све ово прође, тада ће моћи да се каже да сам рођен под срећном звездом. Мада, само једној звезди верујем – Црвеној звезди! Увек када истрчим на терен ја се прекрстим, помолим Богу, пожелим успех Звезди и себи. Иначе, највећа моја подршка су ми родитељи, моја породица. Поносан сам на њих“ – закључио је Гаврић.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment