Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Станковић: „Схватите озбиљно све што вам надлежни говоре. Останите код куће“

Тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, још једном је јавно апеловао на све да се придржавају самоизолације.

Корона вирус најјаче је погодио Италију, нарочито север и Милано, у ком Станковић има статус легенде.

Деки је дуго играо за Интер и у Милану се настанио, па су ту остали син Филип и супруга Ана, са којима је у свакодневном контакту.

Уз то, Станковић редовно прати италијанске медије и зато је осетио додатну потребу да се обрати Србији, где многи игноришу апеле и понашају се као да се ништа не дешава.

– „Поштовани суграђани, имам обавезу да вас пре свега поздравим, и пренесем утиске, јер сам свакодневно у контакту са супругом Аном, и са сином Филипом који су остали у Милану. Знате и сами да Италија пролази кроз најгори период после Другог светског рата, кроз једну тешку ситуацију. Зато вас молим да схватите озбиљно све што вам надлежни говоре. Да останете код куће. Подржите мере. Поштујте мере, реците неком ко то не ради, да је погрешио. Због њега самог, због неког њему драгог, због старијих особа“ – навео је Станковић, уз пример са Апенина.

– „Јер оно што се дешава као пример свима у Италији, не може да се опише речима. Видели сте и сами колико је мртвих било јуче, али то је само званично. Оно што се десило у болницама, замислите још шта је са људима који су остали код куће, нису стигли да добију помоћ. Девет од 10 људи који умру у Италији, не стигну да уђу ни на једну интензивну негу. Схватите то озбиљно.“

Уз овај податак, Станковић је изнео најпотреснији део приче.

– „Јер гледајући телевизију у Италији, једна докторка је рекла да је најжалије када нико од рођака, мајке, оца, деце, не може да дође да поздрави неког ко полако умире. То је нешто што је највише поражавајуће, а што може да се деси једном човеку. Зато ово схватите озбиљно. Молим вас, останите код куће, али стварно вас молим. Велики поздрав.“

(извор/фото: telegraf.rs)

Повезане вести

Leave a Comment