Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИсторијаНајновијеФудбал

На данашњи дан смо покорили Дрезден

Црвена звезда је 20. марта 1991. године победила у реванш мечу четвртифнала Купа шампиона Динамо у Дрездену 2:1 иако је меч прекинут у 79. минуту и пласирала се у полуфинале.

Златна генерација нашег тима у Дрезден је дошла са убедљивом предношћу од 3:0 из Београда, али је меч на истоку Немачке протекао у великим немирима навијача домаћина па је судија био приморан да у 79. минуту прекине утакмицу при вођству нашег тима од 2:1. УЕФА је затим регистровала меч постигнутим резултатом, а Црвена звезда је отишла у полуфинале и двомеч са Бајерном из Минхена.

Кад је Гичов из пенала у 3. минуту донео вођство Динаму, пошто је Рефик Шабанаџовић играо руком, навијачи домаћина су се понадали у чудо. Међутим, сјајни тим Љубомира Љупка Петровића успоставио је апсолутну контролу, пропуштао шансе у првом полувремену и све надокнадио у наставку.

Дејан Савићевић је у правом слалому нанизао неколико играча и у 52. минуту изједначио резултат. Звезда није стала, после зицера Драгише Бинића кад је погодио спољни део мреже, Дарко Панчев је сјајно завршио акцију Владимира Југовића и у 69. минуту донео предност од 2:1. Прекид меча настао је у 79. минуту јер су тврди предмети летели око главе Роберта Просинечког у моменту када се спремао да изведе корнер. С обзиром да се навијачи Динама нису смиривали, а да полиција чак ни шмрковима није успевала да заведе ред, шпански судија Емилио Соријано Аладрен одсвирао је крај.

Динамо Дрезден – Црвена звезда 1:2 – прекид у 79. минуту

Стрелци: Гичов у 3. из пенала за Динамо, а Савићевић у 52. и Панчев у 69. минуту за Црвену звезду. Стадион: Рудолф Харбиг. Гледлааца: 15.000. Судија: Емилио Соријано Алдарен (Шпанија).

Динамо Дрезден: Келер, Либерам, Шеслер, Траутман, Шолц, Хауптман, Штибнер, Пилц, Битнер, Реслер (од 57. Минге), Гичов (од 57. Аливи).

Црвена звезда: Стојановић, Радиновић (од 71. Маровић), Михајловић (од 75. Стошић), Шабанаџовић, Белодедић, Најдоски, Просинечки, Југовић, Панчев, Савићевић, Бинић.

The post На данашњи дан смо покорили Дрезден appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment