Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Перпероглу: „Волео бих да каријеру завршим у Грчкој“

Кошаркаш Црвене звезде Стартос Перпероглу разговарао је са Џоом Арлаукасом за подкаст „Кросовер“.

Крилни кошаркаш из Грчке се као дечак стално селио због очевог посла, али му је то помогло да стекне животни став који је пренео на кошарку.

– „Научио сам да будем дисциплинован. Тата је био у војсци и начио сам од њега колико је важна радна етика и колико је важно да се слушају инструкције. Никада нисам био таленат о ком су сви причали, али хтео сам да радим и да слушам тренере“, рекао је Перпероглу.

Сјајни шутер је током каријере играо за Илисијакос, Паниониос, Панатинаикос, Олимпијакос, Анадолу Ефес, Барселону, Хапоел из Јерусалима и Црвену звезду. Освојио је три титуле у Евролиги (две са зеленима из Атине и једну са црвено-белима из Пиреја).

– „Верујем да када се будем повукао да ће бити лепо присетити се свих тих година. Фантастично је играти за толико добрих тимова. Многи добри кошаркаши никада нису освојили Евролигу, а ја сам благословен“, казао је Перпеоглу.

Перпероглу се подсетио и 2011. године, када је имао проблем са тромбом у нози и када је било неизвесно да ли ће наставити каријеру. Тада је пропустио читаву сезону 2011/2012.

– „Доктори нису имали одоговор на то питање. Нисам знао како ће се све то одвијати. Вера ми је помогла у тешким тренуцима, али ниси имун на осећања и на несигурност.“

Грчком асу уговор са Звездом истиче на крају ове сезоне, а каријеру би волео да оконча у својој земљи.

– „Волео бих да на крају каријере одем у Грчку и одиграм још једну годину. Видећемо, не знам у ком тиму, али ми је то свакако жеља“, додао је Стартос Перпероглу.

Повезане вести

Leave a Comment