Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

ЖФК Црвена звезда – три победе потрошене на покривање минуса

Супер лига Србије у фудбалу за жене, као и сва спортска такмичења у Србији, је суспендована. Управо у предвечерје проглашења ванредног стања услед пандемије вируса COVID-19 одиграни су сусрети 14. кола, уједно последње рунде прве фазе такмичења.

Коначна табела лигашког дела такмичења изгледа овако:

1. ЖФК Спартак (Суботица) 42
2. ЖФК Слога (Земун) 28
3. ЖФК Црвена звезда (Београд) 25 /-9/
4. ЖФК Машинац Трејс ПЗП (Ниш) 23
5. ЖФК Војводина (Нови Сад) 19
6. ЖФК Раднички 1923 (Крагујевац) 12
7. ЖФК Земун (Земун) 12
8. ЖФК Пожаревац (Пожаревац) 1

Према већ годинама успостављеном систему такмичења након прве фазе, водеће четири екипе су требале да наставе борбу за шампионску титулу кроз плеј-оф, док преостале четири екипе у плеј-ауту треба да се боре за опстанак у елитном рангу српског женског фудбала. С`обзиром да је такмичење суспендовано, а велика је вероватноћа да ће услед свеопште ситуације тренутно стање на табели бити проглашено и за коначно, остаје нам да видимо шта су то наше „Вучице“ учиниле кроз одиграни део пролећног дела шампионата.

Она на шта се прво мора скренути пажња је чињеница да је ЖФК Црвена звезда пред сам старт наставка првенства остала без девет бодова које су наше играчице наступима на зеленом тепиху освојиле у 6, 7. и 8. колу националног шампионата. Узрок овако драстичне мере је неправилна регистрација Нели Мбапе за наш клуб, али о томе је већ било речи, а свакако ћемо се у наредном периоду подробније о свему томе позабавити пошто је ово већ други пут да Црвена звезда остаје без бодова у својој не баш дугој историји постојања. У таквој ситуацији црвено-беле су дочекале пролеће и први сусрет на свом терену против екипе Пожаревца. Екипа из града испод Чачалице на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ провела се као „боса по трњу“. Наше играчице су са три поготка Миреле Тенков, два гола Николине Миловић, као и поготцима Александре Савановић, Јоване Стојановић и Теодоре Стојаковић ипратиле гошће са осам погодака у мрежи.

Већ други сусрет донео је можда и дуел највећих ривала нашег женског фудбала. Више него заслужено екипа тренера Славише Чуле савладала је земунску Слогу резултатом 2:0, а победу црвено-белим девојкама донеле су Нели Мбапе и Мирела Тенков. Док је последњи сусрет који је одигран на стадиону ФК Бежанија против екипе Земуна донео још један, трећи тријумф у исто толико мечева овог пролећа. Головима Нели Мбапе, Александре Савановић, Николине Миловић, Анђеле Крстић из једанаестерца и Јоване Стојановић црвено-беле су славиле са убедљивих 5:0.

Интересантно је напоменути да на три утакмице наше голманке Сара Цетиња и Јована Петровић нису биле савладане, а да је са друге стране наша екипа постигла чак 15 погодака. Чак седам девојака уписивало се у листу стрелаца, а најефикаснија је очекивано Мирела Тенков са четири поготка. Три пута је противнички мрежу тресла Николина Миловић, а два пута су прецизне биле Нели Мбапе, Александра Савановић и Јована Стојановић. У листу стрелаца још су се уписале Анђела Крстић и Теодора Стојаковић које су по једном матирале противнике голмане.

Тренер Славиша Чула на претходне три утакмице користио је 16 фудбалерки. Десет играчица је забележило сва три наступа, али су само Анђела Крстић, Николета Николић, Александра Савановић и Ана Шћепановић провеле на терену свих 270 минута. Једину јавну опомену зарадила је Јована Миладиновић и то током сусрета са земунском Слогом и то због повлачења противничке играчице за дрес.

– Списак играчица које су наступиле током пролећног дела сезоне 2019/20:
АРАНЂЕЛОВИЋ Јована – 3 меча; 237 минута
ВАСОВИЋ Маргита – 3 меча; 198 минута
КРСТИЋ Анђела – 3 меча; 270 минута
МБАПЕ Нели – 2 меча; 179 минута
МИЛАДИНОВИЋ Јована – 2 меча; 180 минута
МИЛОВИЋ Николина – 3 меча; 183 минут
НИКОЛИЋ Николета – 3 меча; 270 минута
ПЕТРОВИЋ Јована – 1 меч; 90 минута
ПОПОВИЋ Анђела – 1 меч; 12 минута
САВАНОВИЋ Александра – 3 меча; 270 минута
СТОЈАКОВИЋ Теодора – 3 меча; 51 минут
СТОЈАНОВИЋ Јована – 3 меча; 161 минут
ТЕНКОВ Мирела – 3 меча; 239 минута
ТРИШИЋ Андријана – 2 меча; 180 минута
ЦЕТИЊА Сара – 2 меча; 180 минута
ШЋЕПАНОВИЋ Ана – 3 меча; 270 минута

– Листа стрелаца:
4. гола: ТЕНКОВ Мирела
3. гола: МИЛОВИЋ Николина
2. гола: МБАПЕ Нели, САВАНОВИЋ Александра, СТОЈАНОВИЋ Јована
1. гол: КРСТИЋ Анђела, СТОЈАКОВИЋ Теодора

Поред ових основних статистичких параметара, наредни период у којем ћемо бити лишени уживања у фудбалској игри, искористићемо да извршимо и дубљу анализу свега учињеног током претходна три сусрета пролећног дела шампионата, али и да једном за свагда изанализирамо сва дешавања која прате наш женски фудбалски колектив од његовог оснивања до данашњих дана. Време је да коначно јавност сазна ко је све и на који начин урушавао и урушава ЖФК Црвена звезда и унутар клуба, али и око њега. Црвено-бели женски фудбалски колектив многи желе да представе као плен на којем ће остваривати своје личне не баш искрене амбиције, али ипак морају знати да Црвена звезда никада и никоме неће и не може бити плен…

… ускоро наставак!!!

Повезане вести

Leave a Comment