Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Жикица Милосављевић након само два меча „упалио светло на крају тунела“

Доласком некадашње играчке ведете Жикице Милосављевића на место тренера Рукометног клуба Црвена звезда, наши рукометаши су у два последња сусрета остварили у најмању руку неочекиване резултате. Црвено-бели су прво стигли до сензационалног бода у Панчеву против неприкосновеног лидера екипе Динама, да би претходног викенда након готово пуна четири месеца остварили првенствени тријумф. На домаћем паркету савладана је екипа Кикинде Гриндекс чиме су освојени бодови који можда чак могу и да буду спасоносни и поред чињенице да и даље ситуација изгледа готово безизлазно.

Због добро познате ситуације везане за вирус COVID-19 рукометна АРКУС лига је суспендована коло пре краја првог дела шампионата, па и оред чињенице да се не зна ни када, ни како, ни да ли ће шампионат уопште бити настављен, остало нам је да у овом тренутку видимо колики су изгледи нашег клуба да ипак задржи статус члана елитног ранга српског рукомета.

Коло пре краја прве фазе такмичења постало је и дефинитивно јасно које четири екипе ће кроз плеј-аут покушати да изборе опстанак у рукометној АРКУС лиги. Још раније је било јасно да ће мини-лигу за опстанак чинити поред наше Црвене звезде и екипе зрењанинског Пролетера, београдског Обилића и екипа Кикинде Гриндекс. Тренутно стање на табели изгледа овако:

9. Кикинда Гриндекс (Кикинда) 16
10. Обилић (Београд) 15
11. Пролетер (Зрењанин) 15 /меч мање/
12. Црвена звезда (Београд) 12 /меч мање/

С`обзиром да се у мини-лигу преносе само резултати остварени у дуелима са осталим екипама који чине ову фазу такмичења, у плеј-аут би наведене четири екипе ушле са следећим бодовним салдом:

1. Обилић (Београд) 9
2. Црвена звезда (Београд) 6 /меч мање/
3. Кикинда Гриндекс (Кикинда) 4
4. Пролетер (Зрењанин) 3 /меч мање/

Наведена табела на старту плеј-аута далеко повољније изгледа по наш клуб. Пулени тренера Жикице Милосављевића налазе се изнад црте са добрим изгледима да се „изнад провалије“ и одрже. Међутим, мора се нагласити да би црвено-бели у последој утакмици прве фазе шампионата требали да гостују у Зрењанину екипи Пролетера и тај сусрет би у многоме могао готово и дефинитивно нашим рукометашима да значи опстанак у друштву најбољих српских рукометних клубова.

Све наведено ипак је само у теорији, јер остаје нам да видимо шта ће се догодити са самим шампионатом и да ли ће он уопште бити настављен и на који начин. У овом моменту здравље је ипак важније од спорта.

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment