Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвена звезда – Кикинда 26:25 (14:12)

Црвено-бели рукометаши савладали екипу Кикинде Гриндекс у „Шумицама“ у оквиру 21.кола АРКУС лиге – 26:25 (14:12). Утакмица је одиграна без присуства публике због превенције ширења коронавируса.

Црвена звезда је остварила веома битну победу против директног конкурента у плеј-ауту, уколико буде одигран. Кикинђани су овим поразом изгубили наду да могу да избегну плеј-аут, због лошијег међусобног скора са Шамотом, па ће у доигравање, у које се преносе бодови учесника, бити у подређеном положају.

Уколико плеј-аут и буде одигран, одлуком Владе Републике Србије због пандемије коронавируса (COVID-19) проглашено је ванредно стање и до даљег се одлажу сва спортска такмичења.

За Црвену звезду су наступили и Дамјан Блечић и Јован Стојановић, па је Жикица Милосављевић имао већи ростер, и искуснију екипу у битном мечу. Велики пех и проблем је нова повреда Бојана Тодоровића.

Од самог старта меча видели смо велику жељу и енергију црвено-белих да забележе тријумф, након доброг резултата у Панчеву. После резултатске клацкалице у првом делу полувремена, видели смо и велики број искључења и седмераца у првом полувремену, Звезда је преко Рајичевића и Хорвата стигла до два гола разлике (7:5), вођство које одржавала до финиша, када је Хорват са 3 гола донео максималних „плус 4“ – 14:10. Јелић је зауставио ударац бившег Звездиног капитена Милана Павлова са седам метара, али су искусни зналац Павлов и Врговић са крила донели 14:12 гостима за полувреме. Звезда је могла да повиси предност, брзину и полетност је искористио Алекса Туфегџић, изнудио седмерац, али је ударац капитена Рајичевића зауставио голман Кикинде, Славко Мишков.

И у наставку је Звезда имала континуитет вођства од два до три гола, погађали су Хорват и Станојевић са девет метара, сигуран је био Утвић са пенала, али је Станимир Комарек држао прикључак својој екипи, (22:20). У неколико наврата црвено-бели су могли да искористе предност играча више и преломе сусрет пре краја, али нису успевали да у завршници нађу право решење. 55.минут је могао да буде и пресудан. Звезда је имала 25:23 и седмерац, али ударац Станојевића је зауставио Мишков. То је био велики ветар у леђа гостима из Кикинде, Милан Лисица са два гола доноси изједначење у 58.минуту, (25:25). Звезда је имала играча више након трећег искључења Голића, Хорват је преузео одговорност и погодио, а гости су имали 20 секунди за последњи напад. Јанко Гемаљевић је сачувао победу, успео је да одбрани ударац Лисице из веома изгледне позиције на четири секунде до краја, и резултат на семафору је остао 26:25.

Најефикаснији у редовима екипе Жикице Милосављевића био је капитен Иван Рајичевић са 8 голова, Иван Хорват је постигао 7, по 4 Богдан Утвић и Александар Станојевић.

Црвена звезда је у последњем колу требала да гостује у Зрењанину, екипи Пролетера, још једном директном конкуренту у плеј-ауту. У плеј-аут доигравању се поред Црвене звезде, Пролетера и Кикинде нашао и Обилић.

21.коло, АРКУС лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КИКИНДА ГРИНДЕКС 26:25 (14:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 0. Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац), Дарко Стефановић (Београд). Искључења: Црвена звезда 20, Кикинда 14 минута. Седмерци: Црвена звезда 7(5), Кикинда 7(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић, Хорват 7, Стојановић, Блечић, Вуковић, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 8 (2), Јелић, Кајганић, Туфегџић 1, Утвић 4 (3), Станојевић 4, Ерић 1, Божовић 1. Тренер: Жикица Милосављевић

КИКИНДА: Ковачевић, Барјактаровић 1, Дукатаров, Лисица 7, Голић 2, Продановић, Кењало, Павлов 2, Мишков, Станковић, Врговић 4, Трумбеташ, Косановић, Комарек 9 (5). Тренер: Владимир Митрески

The post Црвена звезда – Кикинда 26:25 (14:12) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета мар 16, 2020 at 15:44

Браво момци,браво Жикице!
Нема предаје!

Reply

Leave a Comment