Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Звездина „црна тачка“

Црвено-бели од 20. новембра прошле године до јуче промашили су шест пенала, а непрецизни су били Ричмонд Боаћи два пута, Томане, Милан Павков, Ел Фарду Бен и на крају Радован Панков.

Годину 2019. навијачи Црвене звезде памтиће по пеналима. Прво због оне драматичне пенал серије у Копенхагену после које су се црвено-бели нашли у плеј-офу за Лигу шампиона, а потом и промашеног једанаестерца Томанеа у децембру против Олимпијакоса када је Звезда изгубила шансу да на пролеће заигра у нокаутфази Лиге Европе.

Почетак 2020. године поново пролази у знаку пенала, а шут са ‘беле тачке’ постаје ноћна мора за шампиона Србије. Наиме, од 20. новембра 2019. године до данас црвено-бели су промашили шест пенала.

Све је почело у осмини финала Купа Србије када је у 58. минуту утакмице против Мачве, Ричмонд Боаћи шутирао поред гола. Нови промашај 23 дана касније у Пиреју. Звезда се борила за пролеће у Европи, а Томане је је у 42. минуту одапео у пречку!

Серија промашаја са пенала настављена је у Анталији. Прво је против Арке из Гдиње у другом полувремену Ричмонд Боаћи шутирао, али голман Пољака одбранио. Срећом, тада се лопта одбила до Бена који је погодио. Само неколико дана касније нови промашај против Лудогореца. Овога пута нови шутер Милан Павков.

Негативан низ са пенала настављен је у пролећном делу првенства. Звезда је прву шансу са ‘беле тачке’ имала у првом колу наставка против Чукаричког на Бановом брду. Лопту је пред сам крај првог дела игре узео Ел Фарду Бен, али је голман ‘брђана’ изашао као победник.

Црни низ наставио је јуче штопер Радован Панков. Момак који је био истински херој драме у Копенхагену када је постигао два гола под пречку, а други Звезду одвео до двобоја са Јанг Бојсом. Панков је узео лопту јуче против Напретка у 26. минуту, желео да је закуца по навици под пречку, али је лопта завршила на оквиру гола.

(извор/фото: hotsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment