Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометашице поражене у градском дербију

Рукометашице Црвене звезде поражене су у 14.колу Прве женске лиге групе Центар од градског ривала, екипе Радничког са Црвеног крста – 22:24 (12:13).

У београдском рукометном класику и други пут су победу славиле рукометашице са Црвеног крста. Сличан сценарио као и у првом мечу, много грешака изабраница Весне Бојковић, гошће су на крају успеле да казне.

Чврсте одбране су обележиле почетак утакмице, што је унело нрвозу у игру обе екипе, а Тамара Јелић и Катарина Јанковић се истицале на голу. Након резултатске клацкалице, у финишу Раднички је први стигао до два гола предности преко тандема Игњатовић&Живковић (9:11), контролисао разлику до краја, имао два играча, два зицера у контри, затим и седмерац, али је Тамара Јелић била несавладива и успевала све покушаје гошћи да укроти. Ивана Протић је изнудила седам метара за црвено-беле, а Јована Ристић претворила у гол за 12:13 након тридесет минута игре.

Када је Ања Пенић на старту другог полувремена промашила нови седмерац за гошће, а мрежу на другој страни затресле Светлана Илић и Тамара Ђурковић за преокрет (14:13), очекивало се да ће изабранице Весне Бојковић наметнути свој ритам игре. Међутим, Звезда није искористила своје предности, током целог меча је била присутна нервоза у игри црвено-белих, атипично за нашу екипу без самопоуздања, нису користиле изгледне ситуације пред голом Радничког, па је у периоду од 35. до 50.минута екипа Радничког серијом 6:0, и поред неколико интервенција Јелићеве, преломила утакмицу у своју корист, (15:20). Хелена Инђић је прекинула Звездине лоше минуте, али када је Звезда покушала да запрети и резултатски се приближи након повратничког првенца Иване Протић, Иван Мијатовић је затражио тајм-аут, а Зорана Игњатовић погодила за 19:24. Четири минута је остало до краја, Црвена звезда је до краја постигла три гола и успела само да ублажи пораз на коначних 22:24.

Најефикаснија је била Тамара Ђурковић са 7 голова, Јована Ристић и Хелена Инђић су постигле по 4, Лара Кунчер 3.

Звезда се овим поразом значајно удаљила од борбе за прво место и борбе за пласман у виши ранг. У наредном колу следи гостовање у Костолцу, екипи Рудара, и прилика за повратак на победнички колосек и повратак самопоуздања.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 22:24 (12:13)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 0. Судије: Александар Аћимовић и Стефан Елезовић (Београд). Искључења: Црвена звезда 6, Раднички 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 3 (3), Раднички 4 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић, Јездић, Сташић, С.Илић 1, Ристић 4 (3), Ђуришић 1, Ђурковић 7, Ћорић, Балабан, Инђић 4, Ковач, Јелић, Ердељановић 1, Кунчер 3, Протић 1. Тренер: Весна Бојковић.

РАДНИЧКИ: Јанковић, Терзић 1, Костић, Оровић, Живановић 1, М.Тепша, Пенић 5 (1), Игњатовић 6(1), Живковић 4, Вукосављевић 1, Радоњић, Тејић, Стевановић 2, Н.Тепша, Зелић 4, Савић. Тренер: Иван Мијатовић

The post Пораз црвено-белих у градском дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment