Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОдбојкаРепрезентација

Мила Ђорђевић и Божица Марковић на списку селектора Зорана Терзића

Вирус COVID-19 у потпуности је уздрмао и сферу спорта на читавој планети. Највећи део актуелних спортских збивања је суспендован, а одржавање оних који су планирани у наредним месецима доведено је у питање. У таквој ситуацији нашле су се и предстојеће XXII летње Олимпијске игре које су планиране да се одрже током јула и августа ове године у Токију.

Мила Ђорђевић
Без обзира на све наведене чињенице селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић саопштио је шири списак репрезентативки које ће уколико се здравствена ситуација у целом свету нормализује започети припреме за најважнију спортску манифестацију у актуелној години. На списку међу 27 одабраних одбојкашица место су нашле и две чланице ЖОК Црвена звезда. У питању су техничар Мила Ђорђевић и блокер Божица Марковић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије која је званични светски и двоструки узастопни европски шампион на

Божица Марковић
предстојећим Олимпијским играма налази се у групи „А“ заједно са селекцијама Доминиканске Републике, домаћином Јапаном, Кенијом, Бразилом и Корејом. Четири најбоље пласиране селекције у групи пласираће се у четвртфинале и за противнике ће имати најбоље из групе „Б“ у којој се налазе селекције Кине, САД-а, Русије, Аргентине, Италије и Турске.

Женски одбојкашки турнир на предстојећим играма у Токију одржаће се од 26. јула до 9. августа, а мечеви ће се играти у дворани „Аријака Арена“ у престоници Јапана.

Повезане вести

Leave a Comment