Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

По бурек, па на утакмицу

Пред фудбалеркама Црвене звезде је меч 14. кола Супер лиге Србије којим се завршава први део шампионата, а екипе ће на основу оствареног пласмана наставити борбе у плеј-офу, односно плеј-ауту. „Вучице“ гостују екипи ЖФК Земун у сусрету који ће и те како имати значаја када је коначан пласман у питању.

У јесењем делу сезоне две екипе су се састале у оквиру 7. кола 13. октобра претходне године на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“, а поред убедљивог тријумфа црвено-белих девојака резултатом 7:3 (2:1), наведени меч је обележила чињеница да је то био први сусрет у којем је на клупи „Вучица“ у улози првог тренера седео Славиша Чула. Пет голова на том сусрету за нашу екипу постигла је Мирела Тенков, док су се још у листу стрелаца уписале Јована Аранђеловић и Јована Стојановић. Међутим, услед проблема са регистрацијом Нели Мбапе, касније је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије овај сусрет регистровала службеним резултатом 3:0 у корист екипе из Горње Вароши, па су црвено-беле остале без бодова које су више него заслужено освојиле на зеленом тепиху. Ипак, то је тема за неко друго време и место…

Оно што у овом моменту посебно „боде очи“ је чињеница да ЖФК Црвена звезда суперлигашки сусрет игра у термину који је најблаже речено нетипичан за елитни ранг такмичења. Четвртак у 11 часова пре подне свакако није термин који служи пропаганди фудбала и сви они који су при националној кући фудбала задужени за женски фудбал и суперлигашко такмичење дама морали би добро да се замисле шта и како раде, јер овакве ствари не воде ничему и не служе ни играчицама, ни тренерима, а посебно не малобројним љубитељима женског фудбала.

Уз све наведено посебно се мора нагласити још једна у низу грешака нашег руководства. Они не само да су дозволили да се важан првенствени дуел игра у нефудбалском термину, већ су себи дозволили да целокупан црвено-бели клуб буде омаловажен чињеницом да мање од 18 сати колико је остало до почетка наведеног сусрета, четири више него важне играчице Црвене звезде Сара Цетиња, Јована Миладиновић, Андријана Тришић и Јована Стојановић и даље се налазе на путу из Турске где су наступале за најбољу женску селекцију Србије у пријатељском дуелу са изабраном репрезентацијом Белорусије. Такође треба напоменути да се Јована Петровић, Анђела Крстић, Теодора Стојаковић и Маргита Васовић налазе са У-19 репрезентацијом Србије у Спортском центру ФСС-а у Старој Пазови, што доводи до податка да тренер Славиша Чула уочи сусрета против екипе Земуна није на располагању имао чак осам играчица. Просто је невероватно да они који су задужени да се боре за интересе клуба дозвољавају да се извесне структуре у женском фудбалу поигравају са клубом и именом Црвене звезде. Још једном ћемо поставити питање: Докле? И када ће појединци из спортског сектора коначно схватити да ни својим радом, ни знањем, ни храброшћу не могу да буду део светиње.

„Вучице“, смогните снаге, издигните се изнад свих потешкоћа и остварите нови тријумф!!!

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 14. коло:
ЖФК Земун – ЖФК Црвена звезда
Стадион: ФК Бежанија
Датум: Четвртак, 12. март
Почетак: 11 часова

Повезане вести

1 comment

Zoky мар 11, 2020 at 19:21

Ko je..i zašto zakazao u tom terminu…???Čije su to „dogodovštine“…kojim spadalima je to palo na pamet…??? Doduše…bilo bi začuđujuće da se ovakvi hohštaplerski ekscesi ne događaju…!!! U tom slučaju …slučaju nedogađanja ovakvih i sličnih ekvilibristika…ovu bi ženskofudbalsku i uopšte fudbalsku populaciju iznimno pozitivno iznenadilo…pa i oduševilo….bio bi to znak i ukazanje da se gamad počistila….da je dekontaminacija uspešno privedena kraju …i da ovaj segment fudbala ovdašnjeg…napokon kreće prema nečemu ispravnom…!!!! No,ovakva mašta i nadanja…ludom radovanja…!!! I nikada nije bilo…što se babi snilo…!!! Ostaju i nadalje zaludni i zabludni… spasa u svemu ovome nema….!!!!

Reply

Leave a Comment