Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Саопштење КК Црвена звезда мтс

КК Црвена звезда мтс у константном је контакту са свим надлежним органима Републике Србије, и Евролиге, око свих здравствених мера и заштите свих актера утакмица нашег клуба, не само играча, стручног штаба и запослених, већ и бројних навијача који прате мечеве нашег тима у Евролиги и АБА лиги.

Као друштвено одговоран клуб, повиноваћемо се свакој одлуци надлежних органа Републике Србије у данима који долазе.

Очекујемо да сви актери такмичења у којима партиципирамо у наредним данима и недељама својим конструктивним предлозима олакшају ситуацију у којој су се нашли сви спортски клубови у нашој земљи и региону.

Такође, без обзира на чињеницу да је спорт изузетно важан сегмент нашег друштва, очекујемо да у овим данима сви актери и функционери спортских клубова схвате и основну чињеницу да је живот и здравље свих – испред спорта.

То такође подразумева и умерене и на првом месту конструктивне изјаве које су сушта супротност популизму који никоме није потребан у овим тренуцима.

Такође, без намере да као клуб било шта прејудицирамо, све предлоге да се у случају немогућности одигравања било ког такмичења у наредном периоду или такозване „више силе“ тренутни пласман у АБА лиги прогласи и коначним, сматрамо изузетно неозбиљним јер је КК Црвена звезда мтс као једини учесник из региона у Евролиги био у новом режиму такмичења под неупоредиво већим оптерећењем у односу на остале клубове. Подсећања ради, КК Црвена звезда одиграла је до овог тренутка 10 и више утакмица у односу на остале учеснике такмичења који ће наступити у завршници АБА лиге, често и у новом режиму „дуплог програма“ Евролиге у коме смо неретко играли и по 5 утакмица у размаку од 10 дана! Евролига 2020. године и некадашња такмичења када је тај принцип последњи пут примењен, су неупоредива такмичења као и оптерећења екипа, играча и логистике клубова!

Зато очекујемо паметне и конструктивне предлоге како би на било који начин решили питање победника у такмичењима која нам предстоје (уколико околности то буду дозволиле) искључиво на терену, и како је предвиђено у доигравањима, без икаквих немуштих покушаја прекрајања табела и такмичења, јер у овој ситуацији за то није ни време ни место!

КК Црвена звезда као клуб који у наредном периоду мора да одигра још 6 утакмица Евролиге, неке и у земљама и са екипама које су изузетно погођене „корона вирусом“ пажљиво ће пратити ситуацију у наредним данима и информисати јавност о даљим корацима.

КК Црвена звезда мтс

The post Саопштење КК Црвена звезда мтс appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета мар 11, 2020 at 22:33

Навикли ови да гепекују,мисле да могу пречицом.Најјачи смо и то сви знају,па покушавају да ушићаре.

Reply

Leave a Comment