Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезди фалило мало спортске среће за пролазак у полуфинале

Јуниори СКХЛ Црвене звезде нису успели да се пласирају у полуфинале ИХЛ такмичења за ову сезону. Њих је у мајсторици савладала екипа Бледа резултатом 7:5 (3:1, 1:2, 3:2).

Прву трећину црвено-бели су одиграли изузетно лоше, посебно када се тиче одбране. Једноставно наши јуниори нису клизали онако како би то требало и Блед је веома лако стварао прилике пред голом Аврамовића. Повео је Блед са 1:0 преко Коржиљетског, а на 2:0 повисио је Махковец. Звезда се мало тргнула, па је преко Поповића (Гвозденовић – Машић) смањила на 2:1. Али Блед поново из грешке одбране долази до поготка и водства од 3:1, а стрелац је био Погачник. Имала је домаћа екипа још прилика за погодак, а Звезда није искористила једну лепу контру, па је резултат остао непромењен.

Друга трећина је већ била много боља што се на крају показало и у резултату. Истина за вољу, Блед је више имао пак у свом поседу, нападао, стезао обруч око Звездиног гола, али су наши јуниори много боље клизали, па самим тиме и боље блокирали шутеве домаћина. Црвено-бели су врло рано, на почетку овог периода, преко Драговића (асистенција Поповић) смањили резултат на 3:2. После тога уследио је притисак Бледа али без резултата. Имала је Звезда и своје прилике, али их није искористила. Казна стиже пет минута пред крај трећине када Махковец постиже гол за 4:2. Црвено-бели оклопници се нису предавали и то им се исплатило на минут пред крај трећине када Динић на асистенцију Млађеновића смањује на 4:3.

Звезда је последњи период одиграла баш онако како треба, али није имала спортске среће. Пре него што је Динић изједначио на 4:4, црвено-бели су имали четри колосалне прилике, али пак није хтео у мрежу. Наставили су наши оклопници и после тог гола да притискају и стварају прилике, међутим мрежа домаћина се није затресла. А онда, скоро из ничега, Блед преко Јелочника долази до новог водства од 5:4. И даље је Звезда била боља, али онда једним одличним ударцем Подрекар повисује на 6:4 и многи су мислили да је Блед сигуран што се тиче проласка у полуфинале. Међутим, Звезда крунише своју бољу игру новим поготком, а стрелац је био Гвозденовић (Драговић – Млађеновић). Висио је гол домаћина у ваздуху. На минут и 30 секунди до краја тренер Бера повлачи голмана, али наши хокејаши не налазе пут до мреже домаћина. А онда после једног булија Блед постиже погодак за коначних 7:5. Стрелац је био Стан.

Остаје жал за пропуштеним приликама јер и поред тога што је Блед играо са 5 нових играча које је повукао са двојне регистрације, наши хокејаши су показали да могу. Ипак, недостајало је и мало спортске среће.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment