Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Српкиње нападају „Црвене лавице“

Женску фудбалску репрезентацију Србије у петак 6. марта очекује пети сусрет у квалификацијама за ЕУРО 2021. које ће се наредног лета одржати у Енглеској. Наше девојке су у претходна четири сусрета оствариле половичан учинак. Након две стартне победе у Шимкенту над Казахстаном (3:0) и Скопљу над селекцијом Северне Македоније (6:0) уследили су порази од две водеће селекције наше квалификационе групе. Прво су „црвене“ положиле оружје на нишком „Чаиру“ пред селекцијом Аустрије (0:1), да би у предивној атмосфери стадиона у Бордоу пред више од 20.000 гледалаца доживеле сасвим очекивани пораз од селекције Француске (0:6). Сходно оствареним резултатима фудбалерке Србије у предстојећем мечу немају право на кикс и победа се ставља као императив.

На стадион ФК Колубара у Лазаревцу долази одабрана селекција Северне Македоније. Као што је већ речено први сусрет два национална тима који је одигран на терену Тренинг центра „Петар Милошевски“ у Скопљу убедљиво је припао нашим девојкама, а поред тог сусрета селекција наших јужних суседа савладала је једино репрезентацију Казахстана, док су очекивано поражени од Аустрије, па је сходно томе и пласман у бараж само у домену теорије. И поред непобитне чињенице да су наше девојке апсолутни фаворити у предстојећем дуелу, стручни штаб репрезентације Србије ће морати да посвети посебну пажњу на Наташу Андонову која је најбољи стрелац у историји северномакедонског женског фудбала и Ђентјану Роки које су са по два постигнута поготка најбољи стрелци северномакедонске женске фудбалске репрезентације у актуелним квалификацијама.

Селектор наше националне селекције Предраг Гроздановић на списак репрезентативки за предстојећи квалификациони сусрет уврстио је и три чланице ЖФК Црвена звезда. Част да понесу дрес са националним грбом и тиме у европским оквирима представљају и себе и наш црвено-бели клуб добиле су голманка Сара Цетиња, играчица средине терена Андријана Тришић и лево крило Јована Стојановић.

Гледајући досадашњи репрезентативни стаж, најискуснија међу наведеним „Вучицама“ свакако је Јована Стојановић. Она је током актуелних квалификација већ забележила један наступ одигравши нешто више од 20 минута током сусрета у Скопљу. Популарна Жига од старта пролећа забележила је два наступа у дресу Црвене звезде у којима је показала да се налази у пуној форми. И у дуелу са Пожаревљанкама, као и током дерби сусрета са земунском Слогом Јована је представљала константну опасност за противничке одбране, а добре игре крунисала је једним поготком и двема асистенцијама, а сигурно велика жал остаје за покушајем у сусрету против Слоге када је милиметарски прецизан ударац са двадесетак метара искоса са леве стране зауставио оквир гола.

Јована Стојановић

Прва голманка ЖФК Црвена звезда Сара Цетиња још увек није забележила нити један наступ за најбољу српску селекцију током актуелних квалификација, али се мора истаћи да је пред саме квалификације Сара фигурирала тек као трећи избор селектора Предрага Гроздановића. Ипак, својим радом и евидентним напретком током сезоне 2019/20 изборила се за много бољи репрезентативни статус, али и даље је у сенци неприкосновене голманке Милице Костић. Звездина „јединица“ одмарала је на старту пролећног дела сезоне, али је током претходног сусрета против земунске Слоге показала апсолутну сигурност и максималну концентрацију. Остала је несавладана што је за голмана свакако и најважније.
Сара Цетиња

Креатор игре нашег клуба Андријана Тришић по први пут нашла се на списку селектора Предрага Гроздановића. Својим играма у актуелној сезони популарна Њања је тај позив свакако и заслужила. Играма на почетку пролећног дела сезоне показала је да је израсла можда и у главног креатора игре црвено-белог тима. Техничком супериорношћу, брзинским способностима и изванредним прегледом игре постала је незаменљиви члан екипе тренера Славише Чуле, а сада је добила прилику да све то надогради и репрезентативним искуством. У прва два пролећна кола истакла се континуирано добром игром па сам позив под националну заставу може бити и додатни мотивациони фактор да са таквим играма настави и у наставку сезоне.
Андријана Тришић

Нашим „Вучицама“, као и свим чланицама српског женског националног тима желимо сву срећу у предстојећем квалификационом сусрету и да нас обрадују победом којом би остале у борби за пласман у бараж.

Повезане вести

Leave a Comment