Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ђорђевић: „Чека нас тежак посао али и меч за памћење“

Омладинци Црвене звезде настављају европску одисеју, а наредни ривал им је екипа Мидтјиланда. Меч осмине финала Лиге шампиона за младе је на програму у среду од 16 часова, а шеф стручног штаба наших бисера Славољуб Ђорђевић истиче да екипу очекује тежак меч јер ће насупрот њих бити клуб који живи од Омладинске школе, али да верује у своје пулене.

Утакмице Лиге шампиона су за нас велико искуство. Сваки освојени бод у групној фази је значио деци, а сам пролазак даље и елиминација Шерифа је много више од оног што је очекивано. Стигли смо међу 16 најбољих екипа и даћемо све од себе да остваримо што бољи пласман. То су утакмице које се памте и свесни смо тога – рекао је Ђорђевић.

Дански представник у елитном јуниорском такмичењу је клуб чији се резултати и зарада заснивају на играчима из омладинског погона.

– Мидтјиланд је квалитетна екипа и публика ће имати прилике то да види. Ради се о клубу који зарађује милионе на деци из Омладинске школе и концепт им је управо базиран на развоју играча. Чак шест играча који ће играти против нас су првотимци и то стандардни. Имају неколико фудбалера са сјајном левом ногом, технички су одлични, а умеју да запрете и из прекида. Чека нас захтевна утакмица, али ми смо Звезда, домаћини смо и покушаћемо да остваримо позитиван резултат. Какав год да буде исход, бићу поносан на нашу децу због свега што су учинили ове сезоне у Европи.

Здравствено стање у екипи је добро, с обзиром да је Алекса Матић оздравио, а да се Борисав Бурмаз опоравио од повреде задобијене на утакмици против Синђелића.

Сви су спремни и орни за меч. Одлична вест за нас је да можемо да рачунамо на Матића и Бурмаза, а као и у претходним мечевима, прикључићемо Милетића и Лазетића из кадета, тако да ћемо бити још млађи – подвукао је Ђорђевић.

Уколико наш клуб елиминише на стадиону Вождовца данског првака, у четвртифиналу ће га чекати победник сусрета између Ајакса и Атлетико Мадрида. И тај меч је приликом жреба одређен да се игра у Београду а термини су 17. или 18. март. Полуфинала и финале одиграће се од 17. до 20. априла у Ниону.

The post Ђорђевић: Чека нас тежак посао али и меч за памћење appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Joaquin Guzman мар 3, 2020 at 08:45

Zelim nasoj deci sve najbolje srece i pobedu. Vi ste ponos i jedina dobra stvar u zadje vreme u nasem klubu.

Reply

Leave a Comment