Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

20.коло АБА ј.т.д. лиге: Нек Олимпија буде прекретница сезоне

Црвена звезда – Цедевита-Олимпија 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 22:25)

У вечерашњој утакмици, на терен дворане „Александар Николић“ истрчала је екипа Црвене звезде какву навијачи нису видели још од Бајерна. Звезда је од самог старта утакмице показала да ће се само она питати за исход утакмице која је била „бити ил не бити“ у борби за место у плеј-офу. Једноставно, наши кошаркаши су били силно мотивисани да покажу да је издање од петка у Виторији, а и још нека пре тога, било само лош период сезоне.

Берон је на почетку погодио две тројке за почетно вођство од 6:0. Потом се на његове поене надовезао Јагодић-Куриџа те је Звезда веома брзо повела 8:0 и дала себи одличан шлагворт за једну добру и квалитетну утакмицу. Јагодић-Куриџа је био силно мотивисан па је екипи свог дојучерашњег тренера Големца убацио свих шест шутева које је упутио ка кошу, за укупно 13 поена.

У игри Звезде је све савршено функционисало. Наши кошаркаши су правовремено ротирали у одбрани затварајући ретке пукотине које су настајале током напада љубљанске екипе, играли су агресивно на лопти, добро затврали рекет и штитили обруч. Офанзива је још боље функционисала. Осим сјајног Куриџе, допринос игри Црвене звезде давао је и дебитант Лукас, који је забележио 2 асистенције, Гист је већину својих минута у првом полувремену провео на позицији 5, проток лопте је био веома добар, играчи су лако долазили до отворених шутева и да су били мало прецизнији преднсот би била још убедљивија. Овако, на полувреме се отишло резултатом 46:28.

У другом делу утакмице ритам игре је знатно опао, али је Звезда одржавала углавном лако двоцифрену предност. Почетком четврте четвртине Цедевита-Олимпија је додатно утегла одбрану, заиграла агресивније па је искористила нешто опуштенију игру наших кошаркаша да преко Хопсона, Артиса и Блажића учини утакмицу занимљивијом, посебно када је Артис везао две тројке и смањио разлику на -9. Ипак, Звезда је поенима Штимца и тројком Лазића одбила тај мини напад противника и утакмицу привела лагано крају.

Црвена звезда је овом победом скоро сигурно обезбедила учешће у плеј-офу, а ваља напоменути да је успела да савлада вечерашњег противника већом разликом, с обзиром да је Олимпија славила у Љубљани са 11 поена разлике.

У преостала два кола регуларног дела лиге наши кошаркаши најпре гостују екипи ФМП-а у Железнику а потом дочекују Задар.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 4.857. Судије: Илија Белошевић, Томислав Хордов, Марио Мајкић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Пантер 14, Браун 9, Перпероглу 3, Давидовац, Лазић 8, Берон 14, Гист 7, Лукас 2, Јагодић-Куриџа 18, Џенкинс, Оџо 5, Штимац 8. Тренер: Драган Шакота.

ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА: Крушлин 10, Крампељ, Хопкинс 18, Артис 10, Вујачић, Мурић, Мулалић, Милер-Мекинтајер 8, Блажич 13, Стипановић 6, Братож, Цирбес 8. Тренер: Јурица Големац.

Повезане вести

4 comments

Србин са Космета мар 2, 2020 at 07:07

Куриџа одличан,скоро без промашаја,Пантер је наш најбољи играч дуже време,сигурно изводи бацања,прецизан са дистанце када треба,Берон погађа преко руке и немогуће.ЦОЛ је имала много офанзивних скокова и скоро увек погађала из другог,трећег поседа.Значи да Гист,Штимац и Оџо нису задовољили.Лукас имао солидних минута,види се да није играо.
Шакота опет без осећаја за правовремене измене.

Reply
Slobodan zvezdas мар 1, 2020 at 23:28

Najzad jedna prava igra Zvezde, samo nije jasno što Sakota ne ograniči Lorencu Braunu držanje lopte na 5 do 7 sec, a ne 20 sec, pa se spetlja I izgubi lopte kao početnik.
Nadajmo se Zvezda pokazati pravo lice u playofu.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 1, 2020 at 22:53

dokle vise lorenzo da se izivljava..pa covek za malo da prospe +22..covek izgubi 4 lopte za 2min i ova somina od trenera gleda kao bik

Reply
Dragan мар 2, 2020 at 10:04

Lorenco je fenomen. Jedini plej na svetu koji redovno ima vise izgubljenih lopti nego asistencija(!!!), ali i dalje igra na poziciji plejmejkera…

Reply

Leave a Comment