Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

162. Дерби без победника

Црвена звезда је у 162. вечитом дербију одиграла 0:0 против Партизана на стадиону „Рајко Митић“ и тако после 24. кола Суперлиге Србије задржала предност од 11 бодова у односу на пратиоца.

 

Црвена звезда је енергичније ушла у меч који је од старта био наелектрисан. Тренер Дејан Станковић није одустао од своје идеје у игри, тражио је да се кроз стрпљиву игру и одрађивање свих тактичких захтева угрози ривал. Ричмонд Боаћи је у 5. минуту побегао Павловићу по десној страни и центрирао али је Остојић избацио лопту у корнер. Из првог ударца из угла гости су успели да се успешно одбране. Узвратио је Сума два минута касније када је ушао са стране у шеснаестерац али је Дегенк успео да интервенише. Имао је Садик шут искоса са седам метара, Милан Борјан је добро интервенисао.

Наш тим је углавном нападао по левој страни, дебитант Жељко Гаврић се добро ослободио чувара у 15. минуту, ушао у средину али је његов ударац са 18 метара ишао право у Стојковића. Играло се отворено на обе стране, али се водило рачуна и о тактичким детаљима па је свака опаснија ситуација била завршавана прекидом. Његош Петровић се специјализовао за опасне ударце са дистанце, његов покушај са преко 20 метара голман Стојкович је крајњим напором успео да одбрани и лопту избаци у корнер у 20. минуту. Боље је деловао наш тим, био сигурнији у поседу лопте, други дебитант Вељко Николић је стално тражио пукотине у одбрани гостију али их у првих пола сата није налазио. Гаврић је био расположен, у 25. минуту је себи ослободио простор али је у последњи час био изблокиран.

Велики пех задесио је наш тим и Ричмонда Боаћија. Тек што се наш нападач опоравио, у 33. минуту је обновио повреду мишића па је у сузама напустио 162. вечити дерби. Партизан је чекао на грешке Звездиних играча како би из транзиције угрозио Борјана и у два наврата наши одбрамени играчи су интервенисали у последњи час исправљајући сопствене пропусте. Велику прилику пропсутио је Алекса Вукановић у 37. минуту када му је Вељко Николић послао сјајан пас на петерац али нападач који је заменио Боаћија промашио је лопту. Нову велику прилику пропустио је Жељко Гаврић два минута касније. Одбитак је са десетак метара по средини гола послао преко пречке. Звезда тако није крунисала бољу игру током већег дела првог дела меча, а у 43. минуту Алекса Вукановић био је кратак после доброг центаршута Гаврића што је била и последња у првом делу. Звезда је имала већи посед, контролу, али своје шансе није искористила.

Старт другог дела обележила је велика неопрезност Његоша Петровића који је изгубио лопту на 25 метара од гола али је Садик шутирао из прве поред гола. Нову велику шансу за Црвену звезду пропустио је Вукановић у 58. минуту. После корнера Бена и повратне лопте главом са пет метара шутирао је у паду поред стативе. Узвратио је Партизан преко Натха у 63. минуту али је Израелац са 16 метара шутирао поред стативе. Мало се ефективно играло у наставку, меч је два пута прекидан а тренер Дејан Станковић у 73. минуту морао је да изврши и другу принудну измену. Родић је обновио повреду и на терен је ушао Радован Панков. Како се ближио меча тако се мање ризоковало у игри па се углавном битка водила на средини терена са много прекида, али је Мирко Иванић после грешке Стојковића могао да постане јунак али искоса са 15 метара погодио је спољни део мреже.

Меч се на крају завршио без победника и голова на деби дербију тренера Дејана Станковића на клупи Црвене звезде али је задржана предност од 11 бодова у односу на ривала и направљен још један корак ка одбрани титуле.

Црвена звезда – Партизан 0:0

Стадион: „Рајко Митић“

Гледалаца: 38.271.

Судија: Лазар Лукић (Београд).

Жути картони: Јованчић, Родић (Црвена звезда), Сума, Милетић, Марковић (на клупи), Шћекић, Павловић, Остојић (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић (од 74. Панков), Петровић, Јованчић, Бен, Николић, Гаврић (од 84. Иванић), Боаћи (од 34. Вукановић).

Резерве: Поповић, Јовичић, Панков, Иванић, Павков, Бабић, Вукановић.

Партизан: Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Зђелар, Натхо, Марковић (од 46. Ф. Стевановић), Сума (од 75. Шћекић), Асано, Садик (од 86. Матић).

Резерве: Н. Стевановић, Л. Павловић, Витас, Шћекић, Брежанчић, Ф. Стевановић, Матић.

Повезане вести

19 comments

Gogi мар 2, 2020 at 14:32

Grobari se raskokodakali pre ovog derbija na svim internet portalima,kako im nismo u proslom derbiju sutnuli na gol,kako dolaze da nas ugase i da nas zgaze sa 5:0 kao da imaju + 11 a ne -11 i na kraju oni su ti koji nisu sutnuli na gol,evo statistike: https://au.soccerway.com/matches/2020/03/01/serbia/super-liga/fk-crvena-zvezda-beograd/fk-partizan-beograd/3030203/ Lepo pise shots on target 0 ej nula a nesto kao prete,cao dovidjenja…

Reply
Dejan Dragovic мар 2, 2020 at 11:32

Prvo poluvreme dobro ,drugo lose.Igraci nisu fizicki spremni za 90 min.Stankovic je tek 2 meseca u Zvezdi i vidi se pomak.Ali covek krece od nule .Potroseni silni milioni na promasena pojacanja,za sada niko ne odgovara .Tako da ce Stankovicu trebati vremena da fizicki podigne ekipu i dovede po koje pojacanje.

Reply
Loki мар 2, 2020 at 10:19

Ko nam je bio trener u ovom derbiju protiv sektasa_ ? Ja sam mislio da je Miloje otisao iz Zvezde. kad ono – on jos uvek terenr Zvezde! I one izjave nakon utakmice…he, he…provaljen si Miloje…to si ti, samo si se maskirao u Dejana Stankovica. E, jesi vrag Miloje.. i ti, i Terza, i Al Ahra…posumnjao sam ja odmah kada sam video da je Gobeljicu (trenutno najspremniji, najbrzi i najagresivniji nas igrac) receno da „da ako predje centar neka mu umre majka“ da Miloje zapravo sedi na klupi… he, he… dobro je…kontinuitet je nastavljen: protiv groblja igramo na bod i super…

Reply
Dragan мар 1, 2020 at 22:43

Dokle će Milun da igra za Zvezdu i da po peti put u derbijima bude najbolji igrač grobara.. Ko je lud…? Groblje po peti put kompletnu igru u napadu bazira na kiksevima Milunivića i on i dalje igra! Uzas. A… da li neko zna šta je igrao Njegoš Petrović? Momak i protiv Inđije veze nije imao,a ovo danas dno dna. Deki me razočarao sa umobolnim komentarima nakin utakmice.

Reply
Kalderon мар 1, 2020 at 22:19

Zvezda je po sansama trebalo lagano da dobije sa tri nula,takticki dobro bice mnogo bolje jer nam fali zver na zadnjem veznom Sanogo,idemo dalje kome se ne svidja ima veliki izbor na tv

Reply
Србин са Космета мар 1, 2020 at 21:50

Жалосно!!!
Прво полувреме и некако,друго ужас.Играчи немају снаге за последњих пола сата.Због Милуновића сам доживљавао стрес за стресом.Невероватно,
колико је лош кад има лопту у ногама,Родић никако да се научи да треба да приђе ближе играчу,кога чува.Вукановић изгубљен у свемиру.Дегенек борбен,али ни један тачан пас није дао.Гаврић најагилнији,дриблао их као коње.Генерално,много лоша игра!
Неко мора да одговара за лоше одрађене прелазне рокове!

Reply
Josif мар 1, 2020 at 21:34

Каже Станковиќ даје препоносан на играче! Жали боже 40 хиљада штосу 2 сата потрошили за џабе. Лоше, горе неможе да буде, 3 паса неможемо да повежемо. Милуновиќ, Петровиќ и Јованчиќ под хитно на трансфер листу, ни остали ништа бољи, Гавриќ и Николиќ још зелени. Срамота је ово а не дерби. Позз

Reply
Veteran Sever мар 2, 2020 at 10:26

Kako Gavra i Nikolic jos zeleni, kada oni drze kompletnu Zvezdinu igru!? I kad su ta dva momka umorila, Zvezda se jednostavno ugasila i mi poslednjih 30 minuta smo prestali da igramo fudbal! A s druge strane: zalosne je da nasu igru drze dva klinca od po 19 godina, a ostatak tima zali Boze sta igraju!

Reply
josif мар 2, 2020 at 12:41

Gavricu i Nikolicu neosporavam potencijal,ali su zeleni da vode zvezdinu igru onakva kakva treba da bude,a treba da bude takva da bar vezemo 3-4 pasa,sutnemo ozbiljno na gol itd,itd.Ako je tebi ovo juce dovoljno!?

Reply
Veteran Sever мар 2, 2020 at 13:15

Sta je bilo dovoljno? Jad i beda od igre…ne znam sto zamenjujes teze…ja SAMO napisah da su Nik i Gavra bili jedine svetle tacke u nasem timu i jos dodaoh da je sramota da dva klinca od 19 godina drze celu igru tima, a ti pricas o pasovima, sutevima na gol…pa sta su radili ostalih 8 igraca? Kritike zasluzuju ostalih 8 igraca(golmana ne racunam)…

Reply
ЗОКИ ЗВЕЗДАШ 1963 мар 1, 2020 at 21:30

ИГРАЧИ ОБА ТИМА 22+3+3 НЕ БИ МОГЛИ НЕКИМ РАНИЈИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА ИЗ ВРЕМЕНА СФРЈ НЕ ДА НОСЕ КОПАЧКЕ НЕГО НЕ БИ МОГЛИ ДА НОСЕ КРАМПОНЕ И ПЕРТЛЕ. ИЗУЗЕТНО ЛОШ, НЕКВАЛИТЕТАН, ОЧАЈАН ФУДБАЛ

Reply
Veteran Sever мар 2, 2020 at 10:31

U pravu si… Mozemo da pitamo starije ljubitelje fudbala koji su svojevremeno pratili beogradsku zonu: da li bi Milunovic i Jovancic mogli da igraju u Sindjelicu , tamo 80-ih godina!? Ili onih 8, 9 jadnih igraca Groblja koji veze nemaju, a mi ih ne pobedismo?

Reply
23/Горан/24 мар 1, 2020 at 20:47

Јад и беда и од дербија и од ових баба и деда играча….циркус.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 1, 2020 at 20:24

i.diotski fudbal…i.diotski fudbaleri..igra..ova nasa je igra i igraci kao da igraju divlja plemena oko logorske vatre

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 1, 2020 at 20:22

neka nikolic uci fudbal od malog stevanovica

Reply
Darko мар 2, 2020 at 10:35

Sta pricas to? Nik i Gavra bili nasi ubedljivo najbolji igraci na derbiju(koji to odavno nije)! Kakav Stevanovic?? Prosao jednom Rodica i to je bilo to od tog grobarcica!

Reply
deki giske 44 мар 1, 2020 at 20:22

Tuga,jad ,čemer ko sve ne igra u nasoj zvezdi,sta li oni treniraju dva puta dnevno,ko je ovu ekipu selektirao,ko je nas gledaoce prevario da gledamo ove neznalice ,nemam reči …

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 1, 2020 at 20:21

i corav vidi da jovancic,milunovic,vukanovic su tipicni seljacki igraci za opstinsku ligu

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 1, 2020 at 20:20

i.diotizam od fudbala..i slepac vidi da nemamo normalnog igraca..ovo je skup propaliteta

Reply

Leave a Comment