Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиНајновијеФудбал

Бен: „Мотивишу ме велике утакмице“

Мохамед Ел Фарду Бен је јако мотивисан пред меч са Партизаном који је на програму данас од 18 часова. Најбољи стрелац Црвене звезде у овој сезони схвата важност те утакмице и са аспекта тога колико значи навијачима, али и из угла бодовне разлике.

Знам да морамо да победимо у дербију. То је веома важан меч за нас. Кад добијеш дерби, то је неописив осећај. У Београду сви причају о тој утакмици и није тешко закључити колико је тај меч важан. Ако победимо, имаћемо 14 бодова предности, што је велика залиха. Наравно, трка неће бити готова, али ћемо бити корак ближе титули – почео је разговор Бен.

Погодио је против Војводине, а потом и против Инђије. У серији је Бен, а волео би да се она настави и данас.

– Свако жели да постигне гол у дербију, а даћу све од себе да то учиним и помогнем тиму. Волим да играм велике утакмице, са много притиска, то ме додатно мотивише. У таквим мечевима се увек трудим да постигнем гол, али превасходно да будем у служби екипе. Волео бих да буду пуне трибине. Када је Маракана испуњена, то је невероватно. Надам се томе и наравно победи.

Фудбалер из Комора није наступио у првом овосезонском дербију, али сматра да је овај дерби реванш за пораз који је наш тим доживео тада.

– Од кад сам дошао изгубио сам само један дерби и то у финалу Купа и био сам веома бесан због тога. Први овосезонски нисам ни играо, али знам који је био резултат. За мене ће ово свакако бити реванш. Даћу све од себе да победимо.

Бен као један од искуснијих у тиму, не бежи од менторске улоге млађим играчима.

– Ми искуснији преузимамо притисак на себе. Имам улогу да помажем младим играчима да буду опуштени на терену и да покажу свој квалитет. Видели сте у претходне две утакмице да су добро играли и да су веома талентовани. Надам се да ће наставити тако. У дербију треба да одиграју најбоље што умеју и све ће бити у реду.

Осврнуо се Бен и на прекиде које редовно изводи, као и на ударце са беле тачке и истакао да ће преузети одговрност уколико буде било потребно, упркос томе што је промашио једанаестерац против Чукаричког.

– Није ми проблем поново да шутнем. Ако тренер Станковић одлучи да ја треба да будем извођач, са задовољством ћу преузети одговорност. Што се тиче слободних удараца, мораћу више да их вежбам на тренинзима. Нисам имао ни много прилика ове сезоне из прекида, али може то боље и сигуран сам да ћу ускоро погодити мрежу.

Након што је погодио против Инђије, Бен се налази на коти од 11 постигнутих голова чиме се изједначио са Лукићем (ТСЦ), Петковићем (Јавор) и Садиком (Партизан).

Волео бих да будем најбољи стрелац лиге. Од кад сам дошао овде, често постижем голове, а нисам имао прилику да понесем ту ласкаву титулу – истиче Бен.

The post Бен: Мотивишу ме велике утакмице appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment