Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиИсторијаНајновијеФудбал

На данашњи дан – Кастиљо пресудио вечитом ривалу

У првом и једином вечитом дербију одиграном без публике, на данашњи дан, 1. марта пре 12 година – Црвена звезда је савладала Партизан резултатом 4:1. Посебно се истакао двоструки стрелац Сегундо Кастиљо, а погађали су још Дејан Миловановић и актуелни помоћни тренер у стручном штабу Дејана Станковића – Ненад Милијаш.

Црвена звезда – Партизан 4:1 (2:1)

Стадион: ФК Црвена звезда.

Без гледалаца.

Судија: Бошко Јованетић.

Стрелци: Миловановић у 19, Кастиљо у 37. и 56. и Милијаш у 69. минуту из једанаестерца за Црвену звезду, а Лазић у 3. минуту за Партизан.

Црвени картон: Рнић (Партизан) у 72. минуту.

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Туторић, Гај, Броновицки, Кастиљо, Короман, Милијаш, Дејан Миловановић (од 83. Трајковић), Рашковић (од 76. Бурзановић), Јестровић (од 88. Тричковски).

Партизан: Божовић, Обрадовић (од 45. Лакић), Рнић, Ђорђевић, Вјештица, Еднилсон, Мореира, Малетић (од 70. Јовановић), Лазић, Јоветић (од 70. Лазетић), Дијара.

Празне трибине, лош терен и киша. У таквим условима одигран је 132. дерби, 1. марта 2008. године. Наш тим је имао заостатак од шест бодова и морао је да јури победу, а гости су већ у трећем минуту стигли до предности и повели голом Лазића.

За изједначење, побринуо се тадашњи капитен и Звездино дете – Дејан Миловановић. У свом стилу, из слободног ударца, лопту је послао под пречку и изједначио резултат у 19. минуту. Прилике нападача Миланка Рашковића и Ненада Јестровића биле су увертира у оно што је еквадорски интернационалац Сегундо Кастиљо припремио вечитом ривалу. Короман је извео корнер у 37. минуту, лопта је стигла до Кастиља који прецизно шутира поред пречку Партизановог гола.

Показали су велики карактер изабраници Александра Јанковића, тадашњег тренера Црвене звезде тиме што су успели да преокрену резултат, а оно што су започели у првом делу игре – наставили су и у другом полувремену.

Ипак, на наставак игре чекало се нешто дуже због великог невремена и олује која се спустила над Београдом. Није то омело Кастиља који је и у 56. минуту погодио мрежу вечитог ривала и тако израстао у хероја 132. дербија. Еквадорац је после карамбола у шеснаестерцу гостију послао лопту, ударцем са ивице казненог простора, у мрежу гола који чува Божовић.

Тачка на меч стављена је у 68. минуту меча када је дефанзивац ривала Ђорђевић непрописно зауставио Јестровића, а судија Јованетић оправдано досудио једанаестерац. Одговорност је преузео Ненад Милијаш, шутирао снажно и прецизно и поставио коначан резултат на 132. дербију (4:1). Четири минута касније је искључен Рнић, а црвено-бели су мирно привели утакмицу крају и остварили једну од убедљивијих победа у историји вечитих дербија.

The post На данашњи дан – Кастиљо пресудио вечитом ривалу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment