Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ длаку мењају, али ћуд никада. Слога поново савладана

Претходни дани били су изузетно турбулентни за све у ЖФК Црвена звезда. „Вучице“ су остале без девет бодова које су више него заслужено освојиле играма на терену и то деловањем (не)одговорних појединаца, али и поред тога наше девојке, наше „Вучице“ издигле су се изнад ситуације и оствариле тријумф у сусрету са великим ривалом из Земуна.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Слога Земун 2:0 (1:0)

И поред чињенице да су ови касни суботњи послеподневни сати у Београду били прилично хладни, трибине терена са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ биле су прилично попуњене. Очекивано, виђена је велика борба обеју екипа, али се мора истаћи да је сусрет протекао у фер и коректној игри након које је евидентно боља екипа остварила тријумф.

Гошће из Земуна прве су припретиле. Након корнера у 3. минуту сусрета једна од девојака у белом дресу била је највиша у скоку, али је лопта завршила високо преко гола тако да Сара Цетиња није имала потребе да интервенише.

До прве наредне прилике која је вредна помена морало је да прође готово четврт сата током којих се игра углавном одвијала између два шеснаестерца, али свакако се не може рећи да је била несадржајна. Најагилнија у црвено-белом дресу током уводних минута Нели Мбапе побегла је својим чуварима, упутила центаршут у казнени простор земунске екипе, али су гостујуће играчице благовремено интервенисале и отклониле опасност.

У 20. минуту гошће су изгубиле лопту на половини наше екипе услед чега се отворила прилика за брзи контранапад. Лопту је у фазу напада пренела Јована Аранђеловић, али је у одсудном тренутку уместо да проигра Нели Мбапе на десном крилу која би тим пасом изашла у ситуацију „1 на 1“ са голманком Слоге Љиљаном Гардијан, лопту упутила ка Мирели Тенков на коју су гостујуће играчице посебно обраћале пажњу, па је прва права прилика црвено-белих девојака отишла у неповрат. Свега пет минута касније исти актери су креирали нову нападачку акцију наше екипе. Овога пута је Јована Аранђеловић проследила лопту ка Нели Мбапе, уследио је употребљив центаршут, али Мирела Тенков није стигла до те лопте.

Свега два минута касније гошће су припретиле на идентичан начин. Одличан продор по десном крилу, центаршут, али Мина Чавић, на срећу, лопту није захватила онако како је желела.

Смењивале су се у том периоду игре шансе на обе стране. Бележимо и лепу акцију црвено-белих у 28. минуту. Јована Аранђеловић је проследила лопту ка имењакињи Стојановић која је лукаво лобом иза последње одбрамбене линије гошћи проиграла Мирелу Тенков, али она у трку није успела лопту да исконтролише.

Након нешто више од десет минута игре током којих не бележимо ништа вредно помена, сигурно најбољи актер првог дела меча Александра Савановић опробала је шут са двадесетак метара, међутим Љиљана Гардијан није морала да интервенише, али свакако је овај покушај загрејао дланове публике на трибинама.

Једна од најагилнијих у нашој екипи Андријана Тришић могла је да постигне Еврогол у 42. минуту. Популарна Њања центрирала је са позиције десног крила, али је лопта ношена ефеом кренула под саму пречку гола Слоге. Крајњим напором искусни чувар мреже земуске екипе спречила је погодак о којем би се сигурно дуго причало.

Теренску иницијативу и евидентно бољу игру „Вучице“ су материјализовале у 44. минуту. Брзо су наше девојке пренеле лопту у фазу напада, Мирела Тенков је уочила Нели Мбапе која је побегла чуварима, уследио је правовремени пас и Земункама није било спаса. Уследио је разантан ударац и лопта се закопрцала у мрежи – 1:0. Гол велике радости како за све присталице нашег клуба, тако и за девојке на терену, а посебно са Звездину Камерунку уз констатацију да је идентичан погодак ова играчица постигла и јесенас против исте екипе на терену СЦ Фудбалског савеза Београда на Ади Циганлији.

Резултатска предност дала је додатну енергију црвено-белим девојкама које су и у наставку сусрета наставиле са нападима. Јована Стојановић је у 50. минуту прошла по левом крилу, ушла у дуел са једном од гостујућих играчица, али је главни судија Јелена Међедовић свирала контрафаул наше фудбалерке за салве незадовољства публике. Иста играчица је пет минута касније опробала свој ударац са дистанце, али је лопта завршила преко гола, да би у 57. минуту након корнера Јована Стојановић искоса са леве стране упутила прецизан ударац ка голу Земунки. Лопта је ишла у горњи леви угао, Љиљана Гардијан је већ била савладана, али је „пирамиду радости“ спречила пречка.

Половином другог полувремена црвено-беле су у два наврата могле да дуплирају предност. Прво је у 62. минуту ударац Миреле Тенков након додавања Нели Мбапе завршио поред гола, да би три минута касније Александра Савановић опробала свој разантни ударац са двадесетак метара, али је Љиљана Гардијан крајњим напором спречила погодак.

Како се приближавао крај сусрета гошће су биле све нервозније, док су девојке у црвено-белим дресовима задовољне резултатом мудро чувале предност. И поред такве консталације снага на терену, поново је Нели Мбапе била близу гола. Након центаршута Александре Савановић, Звездина Камерунка је у 80. минуту ухватила волеј, али голманка гошћи поново добро интервенише.

Пет минута пре последњег судијског звиждука заледила су се срца свих Звездаша. Готово ни из чега гошће су стигле до најбоље прилике на мечу. Изненада се Ана Барјактаревић нашла очи у очи са Саром Цетињом, али на срећу нападач Земунки није лопту захватила како је желела, па је она завршила ван оквира гола.

И када су сви очекивали да ће се сусрет окончати минималном победом „Вучица“, уследио је дубински пас са наше половине терена ка Мирели Тенков која је у пуном трку претрчала тридесетак метара, обишла и голманку противничке екипе и рутински сместила лопту у мрежу – 2:0.

На крају, мора се истаћи да су наше фудбалерке више него заслужено стигле до новог тријумфа. Евидентно је да у игри нема импровизације која је не тако давно била општа одлика, да се тачно зна ко, шта и када ради и да рад тренера Славише Чуле и Боре Радуке позитивно делује на целокупну екипу.

Истовремено, неко се мора замислити и упоредити све оно што се током недеље дешавало, а има везе са одузимањем бодова (други пут у не баш дугој историји клуба), са свим овим што смо вечерас имали прилике да видимо. Девојке се боре, освајају бодове, на терену коначно делују као тим и као екипа, а онда неко све то девалвира и пусти низ воду. Евидентно је, а то виде сви који црвено-белим „Вучицама“ желе добро, да овакво руководство не заслужује овакве девојке у тиму, али и да су ове девојке давно прерасле капацитете овог руководства.

Девојке, све које сте данас понеле тај црвено-бели дрес, хвала вам. Учиниле сте нас поноснима и знајте да шта год да се у наредном периоду буде дешавало, ви сте шампионке.

ЖФК Црвена звезда – ЖФК Слога Земун 2:0 (1:0)
Стрелци: Н. Мбапе 44`; М. Тенков 85`
Главни судија: Јелена Међедовић
Помоћне судије: Ивана Јовановић; Марија Тодоровић
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 250
Жути картони: Ј. Миладиновић (ЖФК Црвена звезда) ; М. Јоновић (ЖФК Слога Земун)
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић, Н. Николић, Ј. Миладиновић, А. Крстић, А. Тришић, А. Савановић, Ј. Аранђеловић (од 72` М. Васовић), Ј. Стојановић (од 75. Н. Миловић), Н. Мбапе (Т. Стојаковић), М. Тенков. Тренер: Славиша Чула

Повезане вести

3 comments

Zoky мар 1, 2020 at 11:52

Čestitkeeeee…!!!!

Reply
Goranko мар 1, 2020 at 09:46

Čestitam vam!

Reply
Goranko мар 1, 2020 at 09:46

Čestitam Zvezdinim fudbalerkama! Lepe su.

Reply

Leave a Comment