Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Борјан: „Одужићемо се навијачима добром игром“

Имаће Милан Борјан ту част и привилегију да у недељу од 18 часова, у највећем фудбалском празнику у Србији- вечитом дербију, на терен изађе као капитен Црвене звезде. Феноменални чувар мреже очекује испуњене трибине, одличну атмосферу и верује да ће тим који ће предводити са траком око руке остварити тријумф.

Очекујем пун стадион, пре свега. Сигуран сам да ћемо имати нашег 12. играча, јер навијачи до сада никад нису изневерили наша очекивања и убеђен сам да ће направити спектакуларну атмосферу и дати нам онај познати ветар у леђа који нас носи до великих резултата. На нама је да узвратимо добром игром и надам се да ћемо победити – јасан је Борјан.

Капитен црвено-белих истиче да не постоји „мотив више“ када су дербији у питању.

– Када носите дрес Звезде увек излазите на терен мотивисани и са жељом да победите. На то вас обавезује дрес, грб, историја клуба и најбољи навијачи на свету. Утакмице против Партизана су празник фудбала, мотив је увек највећи као и очекивања са обе стране, без обзира на положај на табели и форму. Играмо на Маракани, пред нашим навијачима и желимо као и увек да победимо.

Без обзира на то што наш тим има 11 бодова предности у односу на вечитог ривала, Борјан истиче да то није фактор у предстојећем мечу.

– Сви истичемо да смо у пролећни део сезоне ушли као да бодовна разлика не постоји. Циљ нам је да освојимо што више бодова, а кроз историју дербија видимо да није увек побеђивао фаворит, нити бољи тим. Одлучиће детаљи, инспирација појединца, али на послетку мислим да се дербији добијају тимски. Зато је на нама да будемо што компактнији.

Не осећа притисак због капитенске траке- Милан Борјан, већ част.

То је велико признање за моје игре. Одговорност је, али не и додатна пресија. Биће ми част да екипу, са траком око руке, предводим на терену – поносно ће Борјан.

The post Борјан: Одужићемо се навијачима добром игром appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment