Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Звездаши сјајним резултатима завршили сезону на „Serbia open“ митингу

Светски, европски, балкански и државни прваци пружили су београдској публици елитну атлетику. У Атлетској дворани на Бањици одржан је 5. Serbia open indoor meeting, који спада у категорију пермит митинга.

Најбољи бацачи кугле, скакчи удаљ и увис имали су своје залете и бацања док су се на стази смењивали спринтери и средњепругаши. Константни аплаузи током трка, наступи пред домаћом публиком и фото-репортери употпунили су доживљај великог такмичења.

Алетичари АК Црвена звезда показали су одличан ниво спремности и на крају дворанске сезоне.

Спремност је оправдала Ања Лукић, која је истрчала лични рекорд на 60 метара препоне са 8.25 секунди и трку завршила као трећепласирана. Грета Керекеш из Мађарске је победила са 8.13 секунди. У овој дисциплини Звезда је имала две представнице, а Ивана Петковић трку је завршила са 8.56 секунди.

Највећу подршку током свих залета имао је Страхиња Јованчевић, скоком од 7.85 метара био је другопласирани, са девет центиматара краћим скоком од Измира Смаилаија из Албаније.

Дисиплина која је донела највредније резултате митинга била је бацање кугле. Армин Синанчевић се са 20.25 метара нашао на четвртом месту. Ово је био хитац из друге серије, али нажалост у наредне четири серије бележио је преступе. На такмичењу је бачен и рекорд Балкана од 21.84, који је сада у власништу Филипа Михаљевића из Хрватске.

У дисциплини бацање кугле наступао је и Вељко Недељковић, али без забележеног резултата, јер се одјавио после четврте серије.

Најбржи спринтери Звезде били су на нивоу најбољих резултата ове сезоне. Милана Тирнанић била је трећепласирана у трци на 60 метара са резултатом 7.44. док је Вулетић Тамара трку завршила са 7.83 секунде. Победница је била Маја Михаљинац из Словеније са 7.22.

У мушкој конкуренцији, Немања Булајић је фото-финишу испустио трећу позицију на 60 метара, али је показао одличну форму за крај сезоне истрчавши 6.89 секунди. Победник у мушкој конкуренцији био је Алекса Кијановић, који је са 6.71 изједначио рекорд митинга.

На 400 метара Милош Марковић истрчао 49.17 секунди и у укупном пласману био осми.

Атлетски савез Србије обезбедио је и најмлађима да учествују, за неке од њих, на првом великом такмичењу.

На 60 метара за јуниорке Дрча Вања била је друга са 7.88, Стокић Лена четврта са 8.00, а Лазаревић Ана осма резултатом 8.22 секунди.

У мушкој конкуренцији Мијатовић Милош и Видојковић Богдан истрчали су идентичан резултат од 7.45 секунди, али је Милош у фото-финишу био бржи.

Било је ово за већину учесника последње такмичење у зимској сезони.

The post Звездаши сјајним резултатима завршили сезону на „Serbia open“ митингу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment