Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Добротворно вече звездаша за обнову манастира у Призрену

Удружења навијача „Црвене звезда“ из Брчког организовало је добротворно вече у свом граду за помоћ у обнови манастира Светих архангела код Призрена и том приликом скупљено је 3.000 еура од добровољних прилога.

Црвено-белу делегацију коју су чинили председник клуба – Свезтозар Мијаиловић, потпредседник Црвене звезде – Јован Куле Аћимовић и члан управног одбора- Миљко Ристић, дочекао је протојереј-ставрофор Предраг Ћирковић – отац Цркве Успења Пресвете Богородице у Брчком која је изграђена 1970. године, а освештана четири године касније.

Отац их је угостио у Дому културе који је налази у склопу дворишта саме Цркве. На манифестацији, која је трајала нешто мање од два часа, гости су могли да присуствују богатом културном програму. Присутнима се обратио Светозар Мијаиловић, председник клуба ФК Црвена звезде.

Црвена звезда је клуб који прихвата сваког и поштује свачију веру, али исто тако очекујемо да се поштује и наша вера. Надам се да ће пример наших навијача из Брчког следити и друга удружења и помоћи очувању светиња на Косову и Метохији – истакао је Мијаиловић.

Перо Рикановић, секретар брчанског Удружења навијача „Црвене звезде“ које је организовало добротворно вече, истакао је да су се одлучили да помогну овом манастиру јер је игуман архимандрит Михајло Тошић пореклом из Брчког.

Црвена звезда ће и даље настављати да учествује у хуманитарним акцијама овог типа.

The post Добротворно вече звездаша за обнову манастира у Призрену appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment