Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Станковић: „Бићемо прави и у Инђији“

У оквиру 23. кола Суперлиге Србије, Црвена звезда ће гостовати Инђији у среду од 14 часова. Наши фудбалери су везали седам узастопних првенствених тријумфа, а наставак серије потражиће у мечу са тимом који заузима 14. место на табели. Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да без обзира на густ распоред – Звезда увек има исти императив.

– Имамо три меча у осам дана, али победе су најбољи лек за умор. Битно је да донесемо три бода кући. Инђија је коректна екипа које има своје циљеве, борбени су, али то нас не занима. Идемо да одиграмо добру утакмицу, победимо и полако и на миру спремамо дерби. Биће нешто другачији састав у односу на прва два меча, али код мене не постоје стартери. Био сам директан и јасан са играчима да свако подједнако конкурише за тим и у датом тренутку играју најспремнији. Они који нису играли у претходне две недеље, такође морају и заслужују да имају минутажу и верујем да ће је искористити и бити прави. Имамо такав менталитет и не размишљам да другачије може да буде. Ми у сваку утакмицу улазимо као да је финале. Желим да играчи напредују заједно са мном и да као целина растемо, тако да не размишљамо о бодовној предности – јасан је био Станковић.

Појаснио је Станковић како бира стартну поставу за мечеве.

– Увек играју најспремнији. Мени требају играчи који могу да одговоре на захтеве утакмице и то је оно што гледам. Не бирам састав према противницима, већ гледам да имам компактност и равнотежу у екипи. Анализирамо противника, али не правимо тим према њему. Логично је да екипе које су слабије од нас стану у низак блок, али на нама је да изађемо високо. Друга лопта је најбитнија, то је оно што прави разлику у таквим мечевима.

Упркос томе што је Црвена звезда славила против Војводине (2:0) – Станковић није био у потпуности задовољан издањем свог тима.

– Били смо добри у првом полувремену. Контролисали утакмицу и практично су нам само у завршним тренуцима првог дела игре запретили. Ту немам шта да замерим, али засметао ми је однос после постигнутог гола и црвеног картона гостију. Стали смо, импровизовали и играли без ритма. То ме је извело из такта. Објаснио сам играчима да не треба да им “дајем медаље” за оно што добро раде, јер се то од њих очекује. То је оно што увежбавамо током недеље. Али не може да се деси да 25 хиљада људи дође на стадион да нас бодри, а да ми станемо. Имао сам претерану реакцију после утакмице, али сам рекао оно што мислим – искрен је био шеф струке нашег тима.

The post Станковић: Бићемо прави и у Инђији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

joaquin guzman феб 26, 2020 at 08:20

Ja mislim da treba prvo da se prodaju igraci pa onda da se kupuju novi !!! Posle dve utakmice nemoze da se promeni sve, sacekamo posle derbi pa da damo neku kritiku.

Reply
Dejo феб 25, 2020 at 23:50

Moju punu podrsku imas imenjace na trenerskoj klupi Crvene Zvezde .Dovedi u Crvenu Zvezdu Deki Aleksandra Cavrica u Crvenu Zvezdu i trazi jos tri igraca na ljeto u Crvenu Zvezdu

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 25, 2020 at 23:15

POD HITNO DOVEDITE 3-4 PROVERENA IGRAČA,NE MISLITE VALJDA DA SA NIKOLIĆEM I GAVRIĆEM UĐEMO U LIGU ŠAMPIONA ILI LIGU EVROPE ??? OVI IGRAČI SU LIMITIRANI,NEMAMO OFANZIVNOG VEZISTU,ŠPICA,ODBRANA JE SPORA ,TROMA…

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2020 at 23:54

pa to vidimo svi brate..ali imas ovde dva,tri d.ebila koji kazu da je to pljuvanje po igracima..samo slepac ne vidi da je sa njima smesno pocinjati kvalifikacije

Reply
Loooka феб 26, 2020 at 12:47

Kako je tako je ali nipošto ne dovoditi nikoga više dok se ne riješimo bar trojice promašaja, čovječe odoše i ovako sve pare, udavićemo se u sopstvenoj bari što je plaćamo, nisu više ni te kvalifikacije bitne naspram svega. Evo ih prolazimo 3 godine pa vazda nešto ne valja s tim da je sad gore nego ikad otkako smo vaskrsli. I nema toga “provjeren“ igrač, pa neće sad reći e do sad nismo dovodili provjerene a sad hoemo, oni naravno dovode “provjerene“ igrače da bi napravili razlliku, a u stvari dovode koga oni hoće iz Boga više pitaj kakvih nečasnih razloga. Trenutno bolje nemamo i ne možemo, a i da ode nekoliko ovih promašaja ne bih se opet zalijetao puno sa tim transferim.

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 26, 2020 at 16:10

DA LI TI SHVATAŠ DA MI NEMAMO GRADITELJA IGRE,DA OVAJ BABIĆ U BETON LIGI NE MOŽE DA IGRA, DA NIKOLIĆ I GAVRIĆ MOGU EVENTUALNO DA IGRAJU 10-15 MINUTA NIKAKO DA BUDU NOSIOCI IGRE,DA NEMAMO GOL IGRAČA, DA IMAMO NAJGORI TIM U ZADNJIH 5-6 GODINA ? POD HITNO MORAMO DA DOVEDEMO 3-4 IGRAČA .

Reply

Leave a Comment