Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновијеРегионална лига

ВАБА У-17: Порази од Марибора и Цеља за крај

Кадеткиње Црвене звезде на последњем, V турниру У17 WABA лиге поражене су од Марибора и Цеља. Тренер Планојевић указао прилику и девојчицама из друге екипе које наступају за екипу кадеткиње 2 у лиги Београда.

У првом мечу одиграном у суботу у хали „Баскет Сити“ од 10 часова, против екипе Марибора, играла је друга екипа услед гостовања Црвене звезде у Ивањици истог дана. Гошће су већ у првом периоду игре стигле до двоцифрене предности, које су надоградиле у даљем току сусрета. Отвориле су утакмицу серијом 11-0, црвено-беле одговориле са осам везаних поена, али су са нових 11-0 девојке из Марибора, предвођене Тином Томшић, обезбедиле високо вођство пред наставак меча, 12-24. У серијама су у другој четвртини постизале поене гостујуће играчице, па су имале 21-47 на свом конту на полувремену.

Није промене у другом полувремену, трећа деоница је протекла у егал надметању, али је у последњем кварталу нанео тежак пораз, 42-83.

Најефикаснија је била Магдалена Јанковић са 15 поена (9ск), Анђела Данић је убацила 7, а Ивона Вукша и Мина Ђурђевић по 6, док се Тара Дацић истакла са 13 ухваћених лопти.

Црвена звезда – Марибор 42-83 (12-24, 9-20, 12-13, 9-26)

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Данић 7, Дракул 2, Улемек 4, Јанковић 15 (9ск 5ас 4укл), Ковачевић, Ђурђевић 6, Вукша 6 (8ск), Дацић 2 (13ск 4ас 5укл), Елезовић, Митровић. Тренер: Немања Планојевић

У другом мечу, Звезда је одмерила снаге у последњем дуелу са екипом Цеља, у недељу од 13 часова у хали „Радивој Кораћ“. Актуелни шампион региона узраста до 17 година је непоражена завршила регуларни део са свих 10 победа, тријумфом против Црвене звезде 76-70.

Серијом 8-0 су створиле разлике, а серијом 10-0 стигле кошаркашице Цеља и до двоцифрене предности у првих десет минута, коју је Црвена звезда преко мини серије Марије Авлијаш успела да спусти, поенима у последњем нападу, 12-26. Друга четвртине је донела егал ситуацију на паркету, поенима Ђите Софије Гбемуотор Цеље је на полувреме отишло са 10 поена разлике, 37-47.

Трећа четвртина је донела чвршће одбране, доста грешака у организацији напада, доста техничких грешака и изгубљених лопти, а Јована Спасовски је одржавала прикључак за Цељем. Поенима капитена Иве Кецман са пенала, истим односом као на полувремену смо ушли у последњих 10 минута, 50-60.

Леа Бартелме је преузела одговорност у последњем кварталу и обезбедила пресудну разлику својој екипи, али нису се предавале „Звездице“. Звезда је серијом 9-0, комбинованим поенима Дуње Зечевић и Јоване Спасовски, успела да снизи разлику и часним поразом заврши учешће у регионалном такмичењу.

Утакмица у суботу у Ивањици је оставило маха на нашој екипи, довољно да квалитетан тим Цеља то искористи. Али, још једном су наше „Звездице“ показале да су са правом Звездине наде.

Најефикасније су биле Марија Авлијаш и Јована Спасовски са по 17 поена, Хелена Ковачевић је остварила дабл-дабл учинак – 10 поена, уз 12 скокова, 10 поена је убацила и капитен Ива Кецман. Марија Авлијаш је у два дана убацила 40 кошева на два меча.

Црвена звезда је завршила такмичење у лиги на 6.месту, услед два пораза. На Фајнал фор пласирале су се екипе Цеља, Радивој Кораћа, Илирије и Трешњевке.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Пузић, Кецман 10 (7ск 3ас 3укл 1блк), Ивановић 2 (3ск), Зечевић 6 (4ск 1укл 4блк), Матић, Спасовски 17 (6ск 2ас 3укл 1блк), Авлијаш 17 (3ск 5ас 2укл), Ковачевић 10 (12ск 3ас 3укл), Ћаћић 8 (4ск), М.Јанковић. Тренер: Немања Планојевић

The post WABA У17: Порази од Марибора и Цеља за крај appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment