Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пролећно загревање. Лаких осам комада црвено-белих „Вучица“

Фудбалерке Црвене звезде данас, недеља 23. фебруар, започеле су пролећне борбе у оквиру Супер лиге Србије у фудбалу за жене. Први противник у календарској 2020. години био је „фењераш“ из Пожаревца, па се и пре самог одигравања сусрета коначни исход могао наслутити и само се постављало питање колико лопти ће завршити у мрежи пожаревачке екипе.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Пожаревац 8:0 (4:0)

Лепо недељно поподне привукло је на трибине терена са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“, за услове женског фудбала у Србији, приличан број гледалаца. Приметно је било да су у великом броју овом сусрету присуствовали и представници различитих како суперлигашких, тако и прволигашких клубова, чиме се још једном показало да је Црвена звезда магнет за све, па чак и за оне који јој не мисле добро.

Почетак меча каснио је готово 40 минута услед недостатка атеста за громобранску заштиту без којег делегат Илија Вукановић није желео да одобри почетак сусрета. Публика је стрпљиво чекала почетак меча и дефинитивно није зажалила због тога.

Фењераш из Пожаревца изненађујуће је ушао у меч и припретио већ у 2. минуту. Тијана Баточанин је покушала из велике даљине да угрози Јовану Петровић на голу наше екипе, али је њен ударац завршио високо преко гола. Била је то уједно и прва, али и последња прилика гошћи у првом делу игре. Играо се 8. минут сусрета када је Јована Стојановић показала да је повреда за њу далека прошлост, продрла је по левом крилу и упитила оштар центаршут у казнени простор. Мирела Тенков није успела да стигне до лопте, али је на другој стативи најприсебнија била Николина Миловић и лопту сместила иза леђа голманке Милене Обрадовић – 1:0.

Свега пет минута касније стрелац водећег поготка Николина Миловић идеално је центрирала, а у срцу шеснаестерца највиша у скоку била је Александра Савановић и лопта се од пречке одбила у гол. Иако је у првом моменту било дилеме да ли је лопта целим обимом прешла гол линију, судија Зорана Стоиљковић без много размишљања показала је на центар игралишта – 2:0.

Александра Савановић

Два брза гола у уводним минутима меча нису задовољиле девојке у црвено-белим дресовима које су наставиле са брзом и атрактивном игром, а као плод таквог односа снага Јована Аранђеловић је могла да се упише у стрелце. У 16. и 17. минуту није била довољно сконцентрисана у приликама које су јој омогућиле Јована Стојановић и Анђела Крстић, али до нове промене резултата није морало много да се чека. Играо се 19. минут када је Јована Аранђеловић одлично упослила Јовану Стојановић на левом крилу, уследио је идеалан центаршут након којег најбољем стрелцу у историји клуба Мирели Тенков није било тешко да матира Милену Обрадовић – 3:0.
Мирела Тенков

Након две асистенције Јована Стојановић се у 21. минуту сусрета уписала и у листу стрелаца. Јована Аранђеловић је одлично упослила, а популарна Жига је ушла у шеснаестерац гошћи у ситуацији „један на један“. Голманка Пожаревљанки успела је да заустави први ударац црвено-белог левог крила, али не и други – 4:0.
Јована Стојановић

Чинило се већ тада да ће и до истека првих 45 минута игре фудбалерке Пожаревца доживети праву катастрофу, али је било уочљиво да су наше девојке мало „спустиле ногу са гаса“. И у таквој игри „Вучице“ су имале неколико изгледних прилика, али недостатак концентрације наших навалних играчица и голманка Милена Обрадовић главни су кривци за чињеницу да се резултат није мењао. Само ћемо набројати велике прилике које су отишле у неповрат: Александра Савановић у 23. минуту, Мирела Тенков у 25. и 34. Николина Миловић у 37. минуту, а низ пропуштених прилика завршила је Јована Аранђеловић у 40.

У наставку сусрета није се много чекало за нови погодак. Анђела Крстић је одлично центрирала са позиције левог крила, а Мирела Тенков је рутински лопту спровела у мрежу – 5:0.

Анђела Крстић

У 55. минуту сусрета тренер Славиша Чула је извршио прву и испоставиће се једину измену на сусрету. Уместо до тог момента одличне Јоване Стојановић која је након гола и две асистенције напустила игру како би била сачувана за наредне клупске изазове у игру је ушла млада Теодора Стојаковић која је у потпуности оправдала поверење стручног штаба.
Теодора Стојаковић

До новог поготка црвено-белих „Вучица“ чекало се десетак минута, а у том периоду нове прилике припустиле су Мирела Тенков и Александра Савановић, као и Анђела Крстић чији је ударац главом голманка Пожаревца крајњим напором зауставила. Већ поменута Теодора Стојаковић је у 64. минуту одлично шутирала по земљи искоса са десне стране, а лопта је завршила у супротном углу Милене Обрадовић – 6:0. Био је то и првенац младе играчице Црвене звезде у сениорској екипи и наш портал јој честита на томе уз наду да ће постигнути погодак бити само додатни мотив за још већи рад и да ће популарна Тејка у наредном периоду показати сав потенцијал који несумњиво поседује.
Теодора Стојаковић

У наредних седам, осам минута игре поново су Александра Савановић, Анђела Крстић у два наврата и Николина Миловић имале изгледне прилике, али до промене резултата није дошло. Треба ипак посебно истаћи покушај Анђеле Крстић из слободног ударца са преко 20 метара који је гостујућа голманка крајњим напором зауставила.
Анђела Крстић

Играо се 75. минут када је Александра Савановић „пробила“ по десном крилу, идеално центрирала, а Мирели Тенков није било тешко да још једном затресе мрежу – 7:0.
Мирела Тенков

Два минута након седмог поготка наше екипе, коначно су запретиле и Пожаревљанке. Тренутак непажње наше одбране искористила је Оља Пауновић која је кренула сама ка голу Јоване Петровић, али се у одсудном тренутку уплашила и упутила непрецизан ударац поред десне стативе нашег гола.

До краја сусрета, у 88. минуту, можда и најбољи актер овог меча Николина Миловић још једном се уписала у листу стрелаца за коначних и убедљивих – 8:0.

Црвено-беле су показале лепршаву и ефикасну игру. Стигле до очекиване победе која је мора схватити као припрема за оно што нас тек очекује. А прву праву проверу тренутног стања екипе видећемо наредног викенда када на терен иза јужне трибине долази екипа земунске Слоге чији су представници данас били изузетно бројни на трибинама.

Морамо напоменути да су се пред почетак сусрета, као подршка нашим „Вучицама“, на трибинама појавиле и чланице СТК Црвена звезда које због обавеза нису могле дуже да се задрже јер их је очекивао првенствени дуел против новосадског Флипа, а надамо се да ће у некој другој прилици наше „Вучице“ посетити неки од мечева црвено-белих стонотенисерки које се боре за пласман у српску стонотениску елиту. Свакако изражавамо велику захвалност женском тиму СТК Црвена звезда у саставу Неда Кандић, Марија Стајић, Миња Владимиров и тренер Иван Такац.

Чланице СТК Црвена звезда на трибинама

Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 120
Судија: Зорана Стоиљковић
Помоћне судије: Мирела Малешевић; Љубица Чубрило
ЖФК Црвена звезда: Ј. Петровић, А. Шћепановић, Н. Николић, М. Васовић, А. Крстић, А. Тришић, А. Савановић, Ј. Аранђеловић, Н. Миловић, Ј. Стојановић (од 55` Т. Стојаковић), М. Тенков /кап./. Тренер: Славиша Чула

Повезане вести

Leave a Comment