Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Родић: „Част је ући у одабрано друштво“

Милан Родић је против Војводине одиграо 100. званичну утакмицу у дресу Црвене звезде, пре почетка је од Војина Лазаревића добио поклон – урамљени дрес са бројем 100, а после победе над Новосађанима подсетио се свега онога што се дешавало до меча са Спартом до данас.

Признаје искусни 28-годишњи репрезентативни леви бек, да ће му јубилеј пред 25.000 навијача на “Маракани” остати урезан у сећању.

– Велика ми је част и привилегија да сам се нашао у одабраном друштву фудбалера који су одихграли 100 мечева у Црвеној звезди. Све док из руке легендарног нападача Војина Лазаревића, коме је јуче био и 78. рођендан, нисам примио поклон некако нисам био свестан шта сам постигао. Није много фудбалера у овом веку имало прилику да прегура “стотку” у Звезди а ја, ето, од прекосутра “газим” даље, па ћемо видети где ћу да стигнем – каже Родић.

Статистички, наш дефанзивац је одиграо 61 првенствени меч уз четири поготка, 35 европских мечева и 4 у купу Србије. Дебитовао је сјајно у победи над Спартом из Прага 2:0 на “Маракани” крајем јула 2017. године.

– Та прва два меча против Чеха били су заиста одлична. Одиграли смо их на врхунском нивоу, памтићу их пре свега због издања и резултата, а мало мање због поломљеног прста на нози, која је проузроковала паузу и ускрастила ме за играње неких важних мечева на почетку. Међутим, кад се осврнем могу да будем поносан на све што је Звезда направила док сам у клубу, две титуле, две Лиге шампиона, Лига Европе. То је остварење свих снова, вероватно нисмо свесни клолико смо високе стандарде поставили. Али, волео бих да наставимо у овом ритму, надам се од лета некој новој Лиги шампиона или Лиги Европе.

После кикса првог пратиоца, Звезда је победом над Војводином стекла 13 бодова предности.

– Ништа се код нас није тиме променило. Већ смо рекли да смо стартовали од нуле, за сада смо освојили максималних шест бодова и гурамо даље. Видим да људи већ причају од дербију са Партизаном али за нас је дерби прво меч са Инђијом. Нема опуштања, не гледамо табелу већ само првог противника. То је једини начин да се стигне до циља а сви знају да су наши највиши. Тежимо дуплој круни, радићемо на томе да је коначно освојимо.

Одбрана Црвене звезде је овог пролећа дозволила играчима Чукаричког и Војводине да им створе по једну прилику за 90 минута. Новосађани нису чак ниједном погодили оквир гола Милана Борјана.

– Добро смо постављени, синхронизовани смо. Све је то плод доброг рада на припремама, тренинзима а и уиграности. Међутим, не сме да нам се догађа пад концентрације и неке грешке које на нашу срећу нису скупо коштале. С разлогом је тренер Дејана Станковић био љут јер се у десетак минута колико нисмо били на свом нивоу губе утакмице. То млора да се елиминише, верујем да ћемо радом успети да поправимо неке сегменте што ће свакако поправити слику о нама.

Кад се подвуче црта од Спарте до Војводине…

– Поносан сам, задовољан, остварио сам дечачке снове да заиграм у Црвеној звезди. Поклопило ми се да сам део резултатски најуспешније генерације клуба у 21. веку и себи могу да кажем да сам направио најбољи потез у лето 2017. кад сам напустио Крила Совјетов и дошао на “Маракану” – уверава Милан.

The post Родић – Част је ући у одабрано друштво appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns феб 24, 2020 at 20:29

Rodiću hoćemo pobedu u derbiju i da odigraš maestralno tj vrhunsku pa da se prodaš preko pošto nam treba mlada i sveža krv a to je mali Konatar koji će bito vrhunski bek.Dosta si zadužio Czv sad je vreme da se naplatiš.

Reply

Leave a Comment