Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Угледали се на сениоре. Изгубили 11 поена предности за 100 секунди!!!

Потпуно лудило, па још на вечитом дербију јуниора између Црвене звезде мтс и Партитана НИС на мечу који је одлучивао о томе ко ће у финале и борбу за место на завршном туниру Евролиге у Келну. Партизан је губио током читавог меча, имали минус од 11 поена на мање од два минута до краја, а онда је уследила невероватна завршница. Наши млади кошаркаши су дирали мрежицу у последњем нападу вечитог ривала , што су аутоматски били поени црно-белих за победу – 77:78!

Просто делује невероватно како су црвено-бели успели да проспу ову предност. Јер иако су имали 77:66 на минут и по до крај, те потом имали и посед на минут до краја, Партизан је успео да дође до тријумфа.

Након неколико уводних минута током којих смо видели изједначену борбу, младе наде Црвене звезде су полако почеле да преузимају конце у своје руке, па су серијом 6:0 по први пут дошле до предности. Партизан није дозвољавао вечитом ривалу да се превише резултатски „одлепи“, па смо гледали прилично добру борбу. Црвено-бели су након уводне четвртине имали само кош предности – 16:18.

Но, како је друга четвртина кренула, Звезда је почела своју предност додатно да надограђује. Очас посла на семафору писала двоцифрена разлика, која се поенима Филипа Бранковића пред сам крај друге четвртине увећала на сасвим респектабилних плус 14 (31:45). Деловало је да су црвено-бели веома близу важног тријумфа, који би их са првог места одвео у финални меч.

Након поена Милутина Остојића, предност Звезде је нарасла до огромних плус 18, након чега је Партизан успео колико-толико да се тргне из летаргије и да заигра за нијансу боље. Разлика није превише „спала“, па се чинило да црвено-бели иду ка сасвим комотном тријумфу. Партизан је, додуше, успео да смањи предност домаћина турнира на 11 поена пред завршницу (50:61).

Ни последња четвртина на њеном самом уводу није могла ни изблиза да нам наговести шта ћемо да гледамо у завршна два минута. Једноставно, Звезда је одржала потпуну контролу над резултатом све до пред сам крај, када је Партизан коначно повезао два напада преко Ковачевића и Стефановића и на минут пред крај дошао на само шест поена заостатка.

А онда… Остојић је изблокиран на шуту за три поена, а Тодоровић је погодио за само минус три. Звезда се поново спетљала, лопту је изгубио Манојловић и за трен ока, црно-бели су били на минус један након поена Живојиновића са пенала. Но, Звезда је и даље имала све у својим рукама, све до девет секунди пред крај.

Тада је Никола Шарановић изгубио лопту, Партизан је сазвао минут одмора, исцртао акцију, а на крају није ни морао да постигне кош. Дирали су мрежицу кошаркаши Црвене звезде, што су аутоматски били поени за црно-беле, који су тако дошли до невероватног тријумфа.

Црвена звезда мтс : Партизан НИС 77:78 (18:16, 27:15, 16:19, 16:28)
Дворана: „Хала у Железнику“
Гледалаца: 400
КК Црвена звезда мтс: В. Павловић, Н. Манојловић 13, В. Добрашиновић 5, М. Остојић 15, Л. Илић 9, М. Михајловић, Н. Шарановић 2, Д. Бошњак 4, Л. Јоксимовић 4, Ф. Андушић 8, О. Матовић, Ф. Бранковић 17. Тренер: Слободан Клипа

Повезане вести

3 comments

Darko феб 23, 2020 at 01:29

Rasformirati ceo ovaj juniorski pogon i ovog umišljenog trenera oterati!!! Grobarčić promašuje šut za pobedu, a Andjušić iz čistog mira hvata mrežicu i po pravilma tad se priznaje kož. Skoro dva poslednja minuta nismo dali koš, nismo uspelu da prenesemo loptu preko polovine… Itd.. Itd… Trener zove dva tajm auta za poslednja dva minuta i tako je dobro postavio odbranu i napad da do kraja nismo odbranili nijedan napad, a u napadu nijedan koš nismo dali. Koji su čobani i seniori i juniori… Brukaaa.

Reply
Paolo Pajic феб 23, 2020 at 00:47

Sve se moze reci za ovakve stvari, samo ne da je retardirano. Sve ono sto je sa, njima znanom, namerom i razlogom – nije retardirano.Cilj opravdava sredstva. Dal se igra protiv kladionica ili za iste; mozda je neka pogodba, trgovina, opklada … mozda se namerno obara cena kluba ili je cista prodaja za pare….kacenje za mrezicu je overa sa jednim metkom – za svaki slucaj ako promase…

Reply
Igor феб 22, 2020 at 23:23

2 retardiranije utakmice nisu mogli da odigraju ni mladi ni stariji. Doduše u finalu Kupa smo teško pokradeni, što ne znači da nismo imali greške, pogotovo Šakotin tajmaut. Kakvu to ekipu ima Partizan? Jednu prosečnu ekipu. K**če se zbog EK, igraju sa kojekakvim levatima, Kup su uzeli na sreću i krađu i na to što je naš tim imao 3x više utakmica za 20 dana. Mislim da ćemo ih zgaziti u našoj ligi i Aba ligi, ali nešto mora da se menja. Ne smeju ovako retardirano da se gube utakmice, ni mladi ni stari. Poz

Reply

Leave a Comment