Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Нека ово пролеће на Звезду мирише

Припреме су завршене. Претходног викенда успешно је преброђена и генерална проба и сада је на „Вучицама“ и стручном штабу да покажу шта су радили претходних пет недеља. Овог викенда стартује пролећни део шампионата 2019/20, а црвено-беле девојке дочекују на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ екипу Пожаревца.

Меч против гошћи из Пожаревца свакако неће бити параметар тренутног стања наше екипе јер гошће у Београд долазе као потпуни аутсајдери. На свом конту Пожаревљанке након 11 одиграних мечева немају нити један освојени бод уз свега два постигнута и чак 66 примљених погодака. Међутим, меч у коме су бодови „већ раније уписани“ мора се искористити и за додатна уигравања јер нашу екипу већ наредног викенда очекује много значајнији сусрет против екипе Слоге из Земуна који ће суштински одлучивати и о пласману пред старт плеј-офа.

У првом делу шампионата црвено-беле су на пожаревачком „Вашаришту“ оствариле убедљиву победу резултатом 7:0. Двоструки стрелац на том сусрету била је Александра Савановић, а по једном су се у стрелце уписале Мирела Тенков, Јована Стојановић, Сара Савановић, Јована Аранђеловић и Николина Миловић. У мечу који су обележиле катастрофалне судијске грешке, посебно када је у питању процењивање офсајд позиција, „Вучице“ су наступиле у следећем саставу: С. Цетиња (од 46` Ј. Петровић), Т. Стојаковић (од 46` А. Шћепановић), Ј. Миладиновић, Р. Моголола, А. Крстић, А. Савановић, С. Малешевић, Ј. Аранђеловић, С. Савановић (од 46` Н. Миловић), Ј. Стојановић, М. Тенков /кап./.

Већ пар пута током зимске паузе и припрема обавештавали смо јавност о променама у играчком кадру наших фудбалерки. Јелена Раичевић је прешла у крушевачки Напредак јуниор 2018, трећа голманка Инес Обрадовић наредну полусезону провешће у босанскохерцеговачком премијерлигашу екипи Алфа Модриче, незаменљиви члан дефанзивне линије Ређина Моголола вратила се у Јужноафричку Републику, Санда Малешевић је срећу пронашла у шпанској екипи Депортиво Алевес Глориосас, док је Теодора Буркерт одлучила да оконча играчку каријеру. До сада једина два појачања која се заиста могу сматрати појачањима су Николета Николић и Маргита Васовић. Ако се на све то додају и играчице које и даље услед здравствених разлога не могу да се ставе на располагање стручном штабу, као и даље нерешени статус одличне Нели Мбапе, јасно је да у играчком смислу ситуација није ни мало ружичаста. Шта више, услед повреде Јоване Миладиновић на једном од последњих тренинга пред наставак шампионата, стање улази у зону алармантности и само још једном показује сву несврсисходност рада спортског сектора клуба.

Свакако, портал „мојацрвеназвезда.нет“ жели како црвено-белим девојкама, тако и стручном штабу пуно среће током пролећног дела шампионата, а са великом радошћу можемо да вас обавестимо да ће на почетак сусрета доћи и чланице СТК Црвена звезда како би подржале своје колегинице из фудбалског клуба, а два сата након почетка меча наших фудбалерки, црвено-беле стонотенисерке у дворани на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу новосадског Флипа. Било би лепо да ова посета у будуће постане и традиционална да се такмичари различитих клубова нашег спортског друштва међусобно подржавају, јер сви заједно смо део црвено-беле фамилије.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 12. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Пожаревац
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Датум: Недеља, 23. фебруар
Почетак: 14 часова

СВИ НА МАРАКАНУ!!!

Повезане вести

Leave a Comment