Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши остварили тријумф вредан опстанка

Одбојкаши Црвене звезде започели су такмичење у Мини-лиги за пласман од 7. до 10. места, тј. у борби за опстанак у српској одбојкашкој елити. На старту такмичења угостили су екипу Јединства из Старе Пазове. Након велике борбе црвено-бели су остварили тријумф који у коначном збиру лако може значити и дефинитивни опстанак.

Црвена звезда : Јединство Стара Пазова 3:2 (25:18, 25:18, 18:25, 23:25, 15:11)

Одбојкаши Црвене звезде су се постарали да и у овом сусрету ривала за пласман у доњем делу табеле буде узбуђења на претек.

У прва два сета су деловали веома сигурно и оба су завршена резултатом 25:18 у корист Црвене звезде. Милутин Нејић је играо капитенски, искусни Владо Петковић је налазио праве комбинације за своје саиграче, а Лазар Додић је на коректорској позицији био веома сигуран. И остали играчи Црвене звезде су имали значајну улогу у вођству од 2:0 у сетовима.

У трећем сету је по неписаном правилу дошло до опуштања и гости су повели. У овом периоду игре су се постављали веома добро у пољу и били успешнији у блоку. При резултату 10:16, тренер Звезде, Томислав Кукањац, је уместо Додића увео Гмитровића. На 15:21 техничара Петковића је заменио Стефановић. Искусни гостујући играчи су, предвођени одличним Рољићем, сигурном игром овај сет завршили са 25:18.

Четврти сет је донео потпуно уједначену игру. Смењивало се вођство једне и друге екипе, али никада више од једног поена. Било је сјајних одбрана са обе стране, а један од најлепших поена је постигао Нејић после одличне одбране средњег блокера Павловића. После много узбуђења, овај сет је завршен минималном разликом са 25:23 за екипу Јединства.

Убедљиво су играчи Црвене звезде повели са 5:1 у одлучујућем сету, да би затим дозволили гостима да направе серију од четири поена и дођу до изједначења. Од тог тренутка се играло на поен све до резултата 10:10, када су играчи Звезде повећали разлику после сјајне одбране Нејића и напада Луке Тадића. До краја утакмице наши момци нису испуштали предност да би Додић ас сервисом уписао петнаести поен за Црвену звезду.

У другом колу Мини лиге одбојкаши Црвене звезде ће на свом терену дочекати екипу Рибнице из Краљева.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 3:2 (25:18, 25:18, 18:25, 23:25, 15:11)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 200. Судије: Дејан Рогић и Станислава Симић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (либеро), Петковић 1, Тадић 10, У. Николић 8, Нејић 27, Додић 13, Павловић 10, Гмитровић 11, Стефановић. Нису играли: А. Николић, Андоновић, Трифуновић (либеро) и Фет. Тренер: Томислав Кукањац

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Станковић 9, Илинчић (либеро), Пешут 9, Радишић, Мајсторовић 2, Пајић, Шкрбић 8, Мирковић, Паравиња, Рољић 22, Надаждин 19. Нису играли: Ћук и Мирковић. Тренер: Жељко Вукелић

Повезане вести

Leave a Comment