Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда дочекује загребачку Младост

Хокејаши Црвене звезде ће овог викенда одиграти двомеч са екипом загребачке Младости.

Као што смо већ писали, црвено-бели оклопници изгубили су прилику да се докопају прве позиције на крају регуларног дела ИХЛ-а, па остаје да се види да ли ће на крају завршити на другом или трећем месту. Управо ће преостале три утакмице, које наши оклопници имају да одиграју (овог викенда двомеч против Младости, а потом још један дуел са Војводином), одлучити о позицији српског и регионалног шампиона.

Звезда се, као пто смо то јуче и писали, појачала довођењем Романа Конкова, а тренер Јовица Рус ће имати прилику да га у овим мечевима уигра са остатком екипе и припреми за предстојећи плеј оф. У овим утакмицама црвено-бели ће моћи и да калкулишу јер ће тиме одредити и свог првог противника у доигравању за титулу.

Наиме, ако Звезда заврши на другом месту, највероватније да ће јој противник бити екипа Јесеница која се ове сезоне показала као чврст орах и наши хокејаши су имали доста муке са њима. Подсећамо да се ради о селекцији Јесеница до 20 година, али највероватније да ће се и они појачати са неким играчима из прве поставе, као што је то својевремено учинила резервна екипа Медвешчака и на крају освојила регионално такмичење.

Уколико заврше на трећем месту, Звезда би ппрве плеј оф утакмице играла против Војводине, екипе коју је ове сезоне, као и претходних, редовно побеђивала, па не видимо ни један разлог да се то не деси и овога пута уколико ове две екипе укрсте палице већ у четвртфиналу.

У сваком случају, уколико победе у четвртфиналу Звезда ће у полуфиналу играти против Триглава, екипе која је изузетно незгодна и која је ове сезоне, у неизвесним утакмицама, однела три победе наспрам једне Звездине.

Све у свему, верујемо да ћемо овог викенда имати прилике да уживамо у добром хокеју, па вас с тога позивамо да дођете у суботу и недељу у ледену халу Пионир где ће се од 16 часова и 15 минута одиграти мечеви ове две екипе.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment