Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

АНГТ: Победа црвено-белих против Макабија

Јуниори КК Црвена звезда мтс забележили су победу у утакмици 2.кола А групе АНГТ турнира „Марко Ивковић“. Црвено-бели су уз много бољу игру него у премијерном дуелу са Панатинаикосом, савладали Макаби из Тел Авива резултатом 79:68 (29:22,18:20,26:11,6:15) Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Манојловић са 18 поена, док је Анђушић имао чак 14 скокова.

За разлику од меча са Панатинаикосом, екипа црвено-белих је одлично нападачки отворила утакмицу у петак увече. Изјадначена борба виђена је само у прва три минута (резултат 8:8) а након поена Јоксимовића екипа Црвене звезде се резултатски одлепила и ту предност од 7-8 поена одржавала до средине друге четвртине (резултат на крају прве четвртине био је 29:22). Међутим, након поена Ахарона и Ринског тренер Клипа је затражио тајм-аут при резултату 35:31 за црвено-беле. Резултатска клацкалица виђена је до краја полувремена, које је окончао Остојић тројком секунд пре краја за коначних 47:42 после првих 20 минута игре (Манојловић и Остојић по 11, Јоксимовић 10 поена).

Почетак другог полувремена донео је одличну игру црвено-белих и велику серију од 13-0 (поени Манојловића, Јоксимовића, Добрашиновића и Анђушића…) а у 25.минуту на семафору је стајало 62:44 за црвено-беле.

Ту предност црвено-бели су одржавали до краја утакмице и остварили прву победу на овогодишњем турниру, што је уједно био и први услов да се боре и даље за највиши пласман на АНГТ турниру Марко Ивковић у Београду.

КК Црвена звезда мтс: КК Црвена звезда мтс: Павловић, Манојловић 18+7ас+5ск, Добрашиновић 13+6ск, Остојић 14+8ас,Илић, Михаиловић 2, Шарановић 4, Бошњак 2, Јоксимовић 15, Анђушић 6+14ск,Матовић, Бранковић 5.

У трећем колу и пресудоној утакмици за расплет у грпи А, Црвена звезда у суботу од 16 часова игра против екипе Партизана.

Текст преузет са сајта КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment