Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

АНГТ: Пораз црвено-белих на старту турнира

Јуниорска екипе Црвене звезде мтс састала се са вршњацима Панатинаикоса на старту АНГТ турнира Марко Ивковић 2020. У утакмици која је „отворила“ овогодишњи турнир црвено-бели су поражени резултатом 69:68 (19:14,15:13,18:21,17:20). Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Манојловић са 19 поена.

У првом полувремену црвено-бели су одиграли врло стегнуто, без ритма и правих решења првенствено у нападу, а на велики одмор отишло се са заостатком од 7 поена.

Међутим, у другом, кошаркаши Црвене звезде су знатно агресивније заиграли у одбрани, почели да погађају шутеве са дистанце, пробудили су се Манојловић и Бранковић и Црвена звезда је полако стизала заостатак, коначно дошла до вођства почетком последње деонице. У првих 5 минута серијом 15-5 преузели су контролу у утакмици и повели са 6 поена (63:57). Међутим, након тога уследила је нова серија грешака, и гости су серијом 5-0 поново пришли на само поен заостатка. Ипак Михаиловић је погодио далеку двојку, црвено-бели су повели +3, али су у финишу са неколико смушених одлука дозволили ривалу да стигне до изједначења и поведе са поеном разлике. На 21 секунду пре краја, Јоксимовић је убацио једно слободно бацање, а гости у последњем нападу стигли до поена који су им донели победу, и знатно отежали пут црвено-белима ка завршници.

КК Црвена звезда мтс: Павловић, Манојловић 19+6ск+6ас, Добрашиновић 2, Остојић 2,Илић, Михаиловић 4, Шарановић 9, Бошњак 2, Јоксимовић 7, Анђушић 10+7ск,Матовић, Бранковић 13.

У наредном колу екипа Црвене звезде у петак од 18 часова у утакмици групе А игра против екипе Макабија, док је трећи меч за црвено-беле у групи планиран за суботу.

 

Текст преузет са сајта КК Црвена звезда 

Повезане вести

Leave a Comment