Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Роман Конков Звездино појачање пред плеј-оф

Хокејашки клуб Црвена звезда има озбиљне намере да и ове сезоне освоји регионално такмичење (ИХЛ). Иако су поразом од Триглава у Београду (у првој утакмици) изгубили све шансе да регуларни део првенства, пред плеј-оф, заврше на првом месту, у табору црвено-белих и даље верују да и са друге или треће позиције могу на крају до нове титуле регионалног првака.

Управо то је био разлог што су у табору нашег шампиона довели још једно квалитетно појачање из Русије. Наиме, јуче је за Црвену звезду регистрован Роман Конков, искусни и врсни (26 година) нападач. Конков је свој деби у најјачој лиги на свету имао у сезони 2011/12 (торпедо Нижњи Новгород). Укупно је у КХЛ-у наступио 35 пута и постигао 1 гол уз 5 асистенција. У ВХЛ-у је наступао за Саров, Нефтјаник Алметијевски, Сокол Краснојарск и Буран Воронеж. Сакупио је укупно 273 наступа, а постигао је 37 голова уз 48 асистенција.

Несумњиво да ће тренер Јовица Рус на располагању имати одличног играча, а свој деби Конков ће забележити 22. фебруара у дуелу против екипе Младости у Београду.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment