Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Вељко Николић: „Ми млади растемо уз подршку навијача“

Талентовани везиста и стрелац првог гола на утакмици против Чукаричког био је гост на Звездиној телевизији и том приликом још једном сумирао утиске са недавно одигране утакмице, али и позвао навијаче да у суботу испуне трибине стадиона „Рајко Митић“ у мечу против Војводине (18).

Феноменалан је осећај постићи гол за Црвену звезду, клуб који волим од рођења. Сан сваког детета које има амбицију да постане фудбалер је да постигне гол за црвено-беле. Поносан сам што сам имао ту част да почнем утакмицу и забележим свој првенац. Очекујем да ћу у наредном периоду постићи гол на нашем стадиону и остварити још један сан – истакао је Вељко Николић.

Осврнуо се везиста рођен 1999. године и на припремни период у којем је имао част да сарађује са новим тренером Дејаном Станковићем.

– Добре игре које приказујем у претходном периоду резултат су одличног рада на припремама. Сваки минут на терену ми доста значи. На припремама смо имали одличне противнике, сигуран сам да ми је време проведено са Мистером помогло да стекнем додатно самопоуздање. Прошао сам доста припрема са првим тимом, први пут сам био код Грофа Божовића. Осим тога велику улогу у мојој каријери игра и годину дана које сам провео у Графичару, међутим сигуран сам да су припреме са Мистером прекретница у мојој каријери.

Предводник млађе генерације у првом тиму Црвене звезде истакао је да му поређење са великим фудбалерима не представља притисак, већ мотивацију за што бољи рад у наставку каријере.

– Прија ми поређење са Марином, он је феноменалан играч који има сјајну каријеру иза себе. Увек је користио прилику да ме посаветује будући да играмо на истој позицији. Трудим се да усвојим сваку критику и од осталих искуснијих саиграча, како бих што брже напредовао. Марко Марин је носио број 10, а по његовом одласку тај број је остао слободан. Велики играчи у Црвеној звезди имали су прилику да носе „десетку“ која је карактеристичан број за позицију на којој играм. Налазим се тек на почетку пута у црвено-белелом дресу и уколико наставим са оваквим изадњима сигурно да ћу узети број 10 који носи огромну одговорност.

Говорио је рођени Београђанин и о предстојећој утакмици са Војводином, која нашу екипу очекује у суботу од 18 часова.

Циљ ове године је дупла круна коју дуго чекамо, верујем да је ова сезона пресудна и да ћемо остварити тај циљ. Већ у суботу дочекујемо Војводину и отварамо полусезону на нашем стадиону. Дуго смо ишчекивали прву утакмицу на нашем терену, будући да ми млади играчи растемо и стичемо самопоуздање уз подршку наших навијача. Сигуран сам да су се звездаши ужелели фудбала на Маракани и очекујем да ће доћи у великом броју да нас подрже како бисмо на крају славили још једну победу – закључио је Вељко Николић.

Прву утакмицу за први тим Црвене звезде одиграо је Вељко Николић 2016. године и истакао да се од тад осећај није променио, али и да му је циљ да у црвено-белом дресу остане и оствари велике успехе са највећим клубом у Србији.

The post Вељко Николић: Ми млади растемо уз подршку навијача appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment