Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Петровић: „Развојни тим пун погодак Звезде“

Четврта Звездина звезда и легенда нашег клуба Владимир Петровић Пижон провео је време на припремама Звездине филијале Графичара у Анталији, где је пре свега саветовао младе фудбалере. Великим искуством желео је да пренесе знање, а у разговору за наш сајт истакао је да је сарадња Црвене звезде и Графичара на врхунском нивоу, као и да верује у ове младе момке.

Црвена звезда заиста много улаже у свој развојни тим. Наши млади играчи имају одличне услове за рад, како би се што боље спремили за одличне игре у наставку. Верујемо да ће поједини играчи из Графичара прећи у први тим Црвене звезде. Тренер Милија Жижић је извандредан стручњак и човек, много труда улаже у сам рад што се и види по досадашњим резултатима. Такође, морам да истакнем да Црвена звезда у сарадњи са Графичаром има сјајног партнера, а све у циљу прављења добрих, младих фудбалера. Млади играчи већ сада могу да се носе са доста старијим, искуснијим фудбалерима. Први су на табели, бележе одличне партије и мислим да су на правом путу успеха – нагласио је Пижон.

Дугогодишње искуство Звездине легенде веома ће значити младим фудбалерима који су тек на почетку фудбалских каријера.

Пре свега, лепо је срађивати са њима. Трудио сам се да помогнем и тренеру, али и играчима који су на почетку. Надам се да су неки моји савети помогли свима. Екипа је сјајна, то су све дивни момци и као играчи и као људи, а тренер Жижић је сјајан човек. Жели да учи, да сарађује, тако да мислим да је ово једна лепа прича, а мени је заиста задовљство ако могу да помогнем. Из Графичара су већ прешли Гаврић и Николић који ће се усталити у првом тиму. Напредовали су веома брзо и то је негде показатељ колико се добро ради у развојном тиму. Мислим да ће обојица направити сјајне каријере јер показују велики потенцијал. Не сумњам да раде максимално и посвећено, јер је таленат евидентан и кроз тренинге он мора да се надогради.

Петровић је истакао да се на екипу Графичара не врши резултатски притисак, већ да је најбитније да екипа да свој максимум.

Играчи морају да играју, то је оно што је најпотребније младом фудбалеру. Када имају лопту у ногама они су лаки, полетни. Ми би сви волели да буду најбољи, али знамо да то није лако. Не вршимо притисак на њих у резултатском смислу, најбитније је да пруже свој максимум у том тренутку, да се понашају дисциплиновано, а резултат ако дође – дође.

Четврта Звездина звезда не крије задовољство када гледа младе наде нашег клуба, а верује да ће сарадња црвено-белих и Графичара изнедрити сјајне фудбалере.

Имамо увид у сам рад младих фудбалера. Њихов напредак пратимо већ дуго и желимо да им помогнемо. Често долазим на тренинге, утакмице, ту је и Драган Џајић који са мном посматра многе утакмице. Кад год су играли на теренима иза Маракане ми смо их гледали. Они се, можда, и више труде, јер виде да нису заборављени ако су отишли из Црвене звезде, већ да имају подршку свих кадрова клуба, што њима итекако значи. Омладинска школа Црвене звезде ради одличан посао и мислим да ће у сарадњи са Графичаром направити много сјајних фудбалера – подвукао је Владимир Петровић Пижон.

The post Петровић: Развојни тим пун погодак Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment