Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеПрипремеФудбал

„Вучице“ савладале „Зечице“ и најавиле успешно пролеће

Фудбалерке Црвене звезде успешно су одрадиле генералну пробу пред старт пролећног дела шампионата. На терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ црвено-беле „Вучице“ савладале су лидера хрватског шампионата екипу ЖНК Осијек и тиме најавиле лепше дане у наставку шампионата.

ЖФК Црвена звезда : ЖНК Осијек 3:2 (0:0)

Традиционални сусрети београдских „Вучица“ и осијечких „Зечица“ и ове зиме су настављени. Фебруара 2019. године на нашем највећем стадиону две екипе су ремизирале резултатом 2:2, док су претходног лета на игралишту Шпортског центра „Мачкамама“ Осијечанке биле успешније остваривши тријумф резултатом 3:1. Сада је дошло време и за реванш…

Обе екипе су у меч ушле са намером да се надигравају, па је самим тим публика могла да ужива у фудбалу. Већ у 3. минуту сусрета након додавања Александре Савановић у лепој прилици се нашла Нели Мбапе, али је њен ударац изблокиран и лопта је отишла у корнер. Два минута касније иста играчица је опробала ударац са дистанце након додавања Миреле Тенков, али проблема за чувара мреже гостију није било.

Гошће су први пут припретиле у 10. минуту сусрета. Комбиновале су Мартина Шалек и Изабела Лојна, али се „десетка“ Осијечанки нашла у офсајд позицији. Два минута касније бележимо лепу акцију у којој су учествовале Андријана Тришић, Мирела Тенков и Јована Аранђеловић, али је одбрана „Зечица“ у последњем тренутку успешно реаговала. Само минут касније и прва велика прилика за наше девојке. Након соло акције Нели Мбапе лопта је отишла у корнер. Ударац са угла извела је Јована Миладиновић, а највиша у скоку била је Николета Николић која је фантастично лопту захватила главом, али је Карла Слановић бравурозном интервенцијом спречила извесни погодак.

Изузев покушаја Миреле Тенков са дистанце у 17. минуту сусрета, до истека пола сата игре утакмица је ушла у мирнији ток где се игра одвијала између два шеснаестерца. На истеку 30. минута бележимо продор Нели Мбапе по десном крилу, уследио је центаршут на другу стативу где је у пуном трку лопту захватила Анђела Крстић, али је њен ударац завршио преко гола. Свакако све је у овој ситуацији одрађено фудбалски.

Три минута касније покушале су гошће дубинским пасом да организују контранапад, али је наша голманка Сара Цетиња пратила акцију, на време истрчала са гола и отклонила опасност. Покушале су гошће у 34. минуту из слободног ударца да учине нешто више, али је лопта отишла високо изнад пречке, да би најближе голу током првог дела игре биле у 36. минуту. Лорена Балић је покушала из велике даљине да угрози Сару Цетињу које је напустила гол линију, али на срећу статива је спречила вођство гошћи.

На самом почетку другог полувремена црвено-беле су имале велику прилику за погодак. Нели Мбапе је по ко зна који пут пробила по десном крилу, уследио је центаршут, али је шут Миреле Тенков зауставила статива.

Коначно у 50. минуту сусрета затресла се мрежа Осијечанки. Анђела Крстић се изборила за корнер који је извела Александра Савановић. На лопту која је ишла на прву стативу кренуле су голманка Карла Слановић, али јој је саиграчица Лара Лучић засметала, лопта је стигла до Николете Николић која се само „поконила“ за – 1:0.

Два минута након водећег поготка виђена је велика грешка делиоца правде. Анђела Крстић је по левом крилу „промешала“ одбрану гошћи, уследио је центаршут које је Мартина Шалек зауставила руком. Једанаестерац који су сви видели изузев главног судије која је само показала да се игра настави.

Уследио је период игре који је припао гошћама. Много ангажованије су кренуле ка нашем голу и као плод такве игре уследило је неколико прилика које су показале да ће наш стручни штаб морати још да ради на уигравању дефанзивне линије тима. „Зечице“ су у 57. минуту искористиле непажњу наше одбране. Сара Цетиња је успела да заустави први ударац ка голу, али се лопта одбила до Лорене Балић која ју је рутински спровела у мрежу – 1:1.

У 59. минуту сусрета тренер Славиша Чула је извршио једину измену на мечу. Александра Савановић је изашла из игре, а на терен се након једномесечне паузе услед повреде вратила Јована Стојановић.

Лепу акцију наше екипе након корнера бележимо у 61. минуту сусрета. Андријана Тришић је извела корнер, уследило је кратко додавање ка Јовани Аранђеловић, ова јој је вратила лопту, а популарна Њања је упутила идеалан центаршут. Највиша у скоку била је Анђела Крстић и лопту спровела у горњи десни угао осијечког гола – 2:1.

До новог поготка црвено-беле су могле да стигну два пута у само два минута. Прво се Јована Стојановић у 64. минуту нашла у идеалној прилици, али је њен ударац искоса са леве стране голманка Осијека крајњим напором зауставила, да би минут касније након филингратске акције Анђеле Крстић, Јоване Стојановић и Андријане Тришић лопта стигла до Миреле Тенков, али је лопта након њеног ударца завршила тик поред стативе.

Акцију из фудбалских уџбеника гошће су извеле у 74. минуту. Изабела Лојна је одиграла два дупла паса са саиграчицама и у само неколико додира избила сама испрес Саре Цетиње која ништа није могла да учини – 2:2.

Пет минута након изједначења Анђела Крстић је створила идеалну прилику за Нели Мбапе, али је она са 12-13 метара шутирала преко гола. Само минут након ове шансе могле су и гошће до трећег поготка, али је можда и најбоља у црвено-белом дресу на данашњој утакмици, Анђела Крстић успела у последњем тренутку да изблокира ударац.

Оно што је пропустила у 79. минуту, Нели Мбапе је надокнадила у 82. Андријана Тришић је упослила Јовану Стојановић, ова предала лопту Мирели Тенков која је идеално упослила Звездину Камерунку која је утрчала у шеснаестерац гошћи и рутински затресла мрежу – 3:2.

Био је то и коначан резултат сусрета, а до истека 90. минута бележимо и прилику у којој се нашла Мирела Тенков, али је судијска тројка, која је показала у неколико наврата несигурност у доношењу одлука, досудила офсајд позицију.

„Вучице“ су оствариле веома важну победу која ће им свакако много значити на психолошком плану пред старт шампионата који је заказан за наредни викенд када ће у Београду гостовати фењераш суперлигашког каравана, екипа Пожаревца.

ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић, Ј. Миладиновић, Н. Николић, А. Крстић, М. Васовић, А. Тришић, А. Савановић (од 59` Ј. Стојановић), Н. Мбапе, Ј. Аранђеловић, М. Тенков. Тренер: Славиша Чула

Повезане вести

Leave a Comment