Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Гаврић: „Остварујем дечачке снове“

Жељко Гаврић је одличне партије са припрема поновио и на дебију против Чукаричког. Био је неухватљив за Ћирковића и одбрану екипе са Бановог брда, дриблинзима и игром дизао је на ноге навијаче који су га у 77. минуту, када је напуштао терен, испратили овацијама.

Утакмица против Чукаричког остаће ми заувек у сећању. Пресрећан сам што сам дебитовао и остварио дечачки сан. Вредно сам тренирао током целе каријере како бих дошао до овог тренутка и више сам него задовољан ситуацијом у којој се тренутно налазим. Верујем да ме са Црвеном звездом очекује још много лепих тренутака и великих утакмица. Јучерашњи дуел само је почетак мог пута у црвено-белом дресу. Захвалио бих се и нашим навијачима који су нас подржали и помогли да успешно стартујемо, њихови аплаузи и песма увек су нам она додатна енергија која нам даје снагу – поносно је говорио Гаврић.

Осврнуо се вихорни дриблер и на игру екипе у првој утакмици у пролећном делу сезоне.

– Задовољан сам игром целе екипе. Најбитније је да смо испоштовали договор из свлачионице и наметнули свој ритам. Тим је нешто другачији у односу на јесењи део полусезоне. Драго ми је што је шанса указана и млађим играчима, који су се на утакмици сјајно показали. Николић и Петровић су постигли лепе голове, поносан сам што су се баш они на самом почетку уписали у листу стрелаца. Надам се да ћу наставити њиховим стопама и у скоријем периоду забележити дебитантски погодак.

Утакмица са Војводином следећи је изазов црвено-белих момака, а наш крилни играч истакао је да би му била велика част уколико би имао прилику да дебитује и на домаћем терену.

– Војводина је квалитетан противник, из самог врха али играмо код куће и желимо да наставимо са успесима. Деби је био посебан меч за мене, а овај који следи ће имати још већу тежину и вредност. Волео бих да истрчим на терен Маракане и заиграм на домаћем терену пред нашим навијачима. Било би то остварење још једног дечачког сна.

Искуство из Звездиног развојног тима Графичара, где је више од годину дана играо у сениорској конкуренцији, прво треће лиге, па Прве лиге Србије, много му је помогло да лакше игра у црвено-белом дресу.

– Велика је разлика између првог тима и Графичара , међутим непроцењиво је искуство које сам стекао у нашем развојном тиму. Сигурно је да сам играњем тамо сазрео као играч. У први тим сам дошао са доста више искуства и спреман сам да се из дана у дан доказујем како бих се изборио за минутажу.

Говорио је играч рођен 2000. године и о успеху наше омладиске селекције коју чека дуел са Мидтјиландом у осмини финала Лиге шампиона за младе.

Испратио сам сваку утакмицу наших омладинаца. Остварили су феноменалан успех самим проласком у бараж. У групи су показали колико су добра екипа, као и да могу да се супротставе и највећим тимовима Европе. Ускоро их очекује и утакмица осмине финала, верујем да су задовољни жребом и да су већ започели припреме за ту утакмицу. Поносан сам на њихове резултате, који су само један од доказа да Црвене звезда има феноменалну Омладинску школу и светлу будућност – истакао је Гаврић.

The post Гаврић: Остварујем дечачке снове appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment