Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Берон: „Осетио сам да последњи шут улази“

Били Берон је драматичну завршницу преломио са два важна шута за три поена, од чега је један био секунд пре краја којим је Звезда обезбедила финале Купа.

– „Тренер је веровао у мене, нацртао је акцију да истрчим после блокова и покушам да упутим квалитетан шут. Успео сам да направим добру позицију и да погодим и да победимо. Волим те шутеве, без обзира да ли погодим или не пошто увек доста научиш како да се понашаш и када погодиш и када промашиш“ – рекао је Берон новинарима после меча.

Берон је упитан и да ли је био сигуран да шут улази чим је примио лопту.

– „Осетио сам да последњи шут улази, био је добар шут. Онај шут пре тога је био критичан, лопта је била клизава, али на срећу сам и то погодио. Многи мисле да су руке кључне у тим ситуацијама, али све је у ногама, како се наместиш на тај шут, ја сам све добро одрадио ногама и створио себи позицију са којом сам био задовољан.“

Црвено-бели поново су одиграли један меч са доста осцилација, а Берон је рекао да је тако током читаве сезоне.

– „Одиграли смо доста мечева, али ово је било баш стресно. Погађали су шутеве упркос нашој доброј одбрани, али карактер је био битан. Показали смо га и успели“ – рекао је Берон и објаснио како се играч припреми за те ситуације када се меч ломи.

– „Битно ми је што саиграчи верују у мене. Рекли су ми да шутнем, да лопта иде мени. Не погађам увек, али се трудим да увек будем спреман за те ситуације. Размишљам на врло једноставан начин, када шутнем не желим да шут буде кратак, ако буде прејак, то могу да преживим, али када шутнем кратку лопту, не могу ноћима да спавам. Циљ ми је био да не шутнем преслабо и успео сам.“

Повезане вести

Leave a Comment