Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеПрипремеФудбал

„Вучице“ дочекују најбољу екипу Хрватске. Обезбеђен директан пренос

Куцнуо је час.

Припреме ЖФК Црвена звезда за пролећни део сезоне су окончане и у недељу 16. фебруара следи генерална проба пред наставак првенства који је заказан за наредни викенд. На терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ стиже најтрофејнија екипа Хрватске и јесењи шампион ове земље ЖНК Осијек. Екипа из највећег славонског града ове године слави 30 година постојања, а у својим витринама већ има 40 трофеја. Осијечанке су 21. пут биле шампионке Хрватске, а 19. пута су подизале пехар намењен победнику националног купа. Када је реч о европским такмичењима ЖНК Осијек је 2011. и 2014. године успевао да се домогне шеснаестине финала УЕФА Лиге шампиона. У претходој сезони 2018/19 остале су без шампионског пехара накох 12 узастопних сезона у којима су биле најбоље, па им је самим тим примарни циљ да током актуелног шампионата пехар врате из Сплита у свој град.

Црвено-беле „Вучице“ су тохом претходне четири и по недеље припрема одиграле три припремна сусрета. У првој утакмици ремизирале су са комбинованом екипом ОФК Баната из Вршца 2:2, а затим су савладале лазаревачку Колубару 5:0 и екипу ЖФК Херој 8:0. Сви ти мечеви били су са екипама које су по квалитету далеко испод нивоа нашег тима, па ће тренер Славиша Чула тек након сусрета са гошћама из Осијека моћи да утврди тренутни ниво припремљености екипе седам дана пред старт шампионата.

Дуели ЖФК Црвена звезда и ЖНК Осијек постали су уобичајени у финишу припрема. Сваког лета наш клуб гостује у Славонији, док Осијечанке узвраћају гостовање пред старт пролећног дела првенства. Претходног фебруара дуел две екипе окончан је без победника резултатом 2:2, да би лета 2019. године на терену Шпортског центра „Мачкамама“ домаће играчице оствариле тријумф 3:1.

Портал „mojacrvenazvezda.net“ и овога пута биће уз црвено-беле „Вучице“ и то у никада већем броју. Као што је већ речено сусрет се игра у недељу 16. фебруара са почетком од 14 часова, а сви ви који нисте у могућности да уживо испратите овај свакако занимљив меч то ћете моћи да учините на YouTube каналу нашег портала. МЦЗ ће и овог пута директно преносити сусрет црвено-белих фудбалерки.

– Међународни пријатељски сусрет:
ЖФК Црвена звезда (СРБ) – ЖНК Осијек (ХРВ)
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Датум: Недеља, 16. фебруар
Почетак: 14 часова
Пренос: YouTube канал „Моја Црвена звезда“

Повезане вести

Leave a Comment