Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбалФутсал

Звезда без грешке, нова победа против Земунаца

КМФ Црвена звезда остварио је нову, 11. победу у првенству Србије у футсалу над екипом КМФ Земун Само право 4:2 (1:0), и задржао максималан учинак на табели.

Земунци су први запретили преко капитена Милосављевића, али је Радмановић био сигуран. Црвено-бели су озбиљно схватили прилику градског ривала, и одмах одговорили преко Страхиње Петрова. Успоставили су пресинг изабраници Милоша Алиловића што им је донело контролу игре, а бивши репрезентативни голман Алекса Антонић је брзо капитулирао. Већ у 3.минуту игре, маестро капитен Перић након дриблинга асистира Давору Поповићу, који је и овог пута начео противника прецизним ударцем из непосредне близине за Звездину предност – 1:0. То је био једини погодак у првом полувремену, иако је потпуно невероватно да се мрежа гостију није затресла барем још једном.

Велику борбу гледали смо у наставку, пожртвовану, што је публика у Хали спортова „Ранко Жеравица“ умела да награди. Звезда је претила преко Талеса, у неколико наврата је покушавао Бразилац ударцима са дистанце, покушао је и Бојан Поповић, велике прилике имали су капитен Марко Перић, затим и Маринковић, али се истакао Антонић са три одбране и сачувао свој гол. У 9.минуту пројектил Давора Поповића зауставила је пречка, а минут касније Талес је атрактивно покушао да лобује Антонића, нажалост, замало преко гола је отишла лопта. Земунци су опасно запретили преко Јефтића и Мандића. Ређале су се прилике пред голом Земуна, нове велике шансе су пропустили Бојан Поповић, Петров и Талес, али само захваљујући одбранама Антонића, мрежа је мировала. На уласку у последњи минут првог полувремена, одлична акција Талеса и Перића, али статива се испречила накомн ударца капитена и на одмор се отишло са резултатом 1:0.

Земун је имао прву прилику и у другом полувремену преко Мандића, статива је била Звездин савезник овог пута. Перић и Талес су стављали на искушења Антонића на другој страни који је одолевао све до 27.минута када је морао да вади лопту из мреже други пут. Талес је пробио по десној страни, одиграо до Станојевића, који је одложио до самог Петрова, а најбољи Звездин стрелац дуплирао предност – 2:0. Одмах је уследио и трећи гол, капитен Перић је тридесет секунди касније показао зашто је велики мајстор, сам је искреирао прилику и „поткопао“ лопту испред Антонића, лако решио ситуацију за 3:0. Земун је имао две велике прилике након трећег Звездиног гола које није искористио, па је уследила казна. Победник је био решен у 29.минуту, Давор Поповић се поиграо са противницима, асистирао Бојану Поповићу, који је примирио лопту грудима и проследио у мрежу за 4:0.

Могла је Црвена звезда много убедљивије да слави, Стојчевски, Перић, Талес, Бојан Поповић… су имали шансе за нови гол након лепих акција, али без егзекуције. Земун је имао неколико прилика да казни Звездине промашаје и опуштеност, али је тек у финишу успео да смањи минус. У 38.минуту Петронијевић је смањио на 4:1, а коначан резултат је поставио Мандић у 39.минуту. Јаков Вулић је спречио Јевтића да додатно искомпликује ситуацију у последњем минуту и унесе неизвесност.

Црвено-бели у наредном колу путују у Ниш, на дуел против трећепласиране екипе Винтер Спорта.

 

Повезане вести

Leave a Comment