Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Успех Звездиних омладинаца најбољи српски резултат у историји

Омладинци Црвене звезде пласманом у осмину финала Лиге шампиона за младе остварили су најбољи резултат једног клуба из Србије у овом такмичењу. Жреб ће се одржати сутра од 13 часова у Ниону за осмину финала али и комплетну нокаут фази до финала.

Изабраници Славољуба Ђорђевића наставили су да померају границе. Тријумфом у пенал серији против Шерифа (0:0 – 4:2 пеналима) обезбедили су играње у нокаут фази најјачег европског такмичења и на тај начин уписали и Србију међу земље која је дала учеснике осмине финала. Од оснивања овог такмичења 2013/14, пандану Лиге шампиона за сениоре, највећи успех до сада имао је Бродарац који је у плеј-офу био елиминисан од Манчестер јунајтеда.

Омладинци Црвене звезде су у прошлој сезони учествовали у групној фази и у конкуренцији Наполија,. Ливерпула и Пари сен Жермена заузели последње место у групи „Ц“ са једним бодом. Ове сезоне су играли сјајно у групној фази, у „Б“ групи су заузели друго место са 11 бодова иза Бајерна, а испед Тотенхема и Олимпијакоса.

И нису стали на овоме, без штоперског тандема Лукић-Миликић, уз додатну отежавајућу околност због прехладе Пиплице надиграли су молдавског шампиона у Тираспољу и заслужен пролазак изборили на пенал рулету.

О томе колико је такмичење овог типа непредвидиво говори и чињеница да прошлогодишњи полуфиналисти из Ниона, односно Порто, Челзи, Барселона и Хофенхајм нису успели да стигну ни до осмине финала ове сезоне. А невероватан је и податак да је од свих шампиона из претходних сезона, само Салцбург који је освојио 2017. године – остао у конкуренцији да ове сезоне подигне пехар.

Занимљиво је да је Реал једина екипа у историји овог такмичења која је сваки пут стизала до најмање осмине финала такмичења, чак седам пута, док су једном мање то чинили ривалски клубови из Шпаније попут Барселоне и Атлетика из Мадрида.

У сутрашњем жребу у Ниону (13 часова) имаће теоретски 14 могућих ривала, јер се по пропозицијама, у осмини финала једино не могу састати са Бајерном, екипом са којом су били ривал у „Б“ групи. Постоје још четири пара који су играли у овосезонској групној фази – Аталанта/Динамо, Јувентус/Атлетико М, Ливерпул/Салцбург и Бенфика/Лион. У односу како буде текао жреб, зависиће и које ће противнике Црвена звезда моћи да добије. Жреб за четвртфинале и полуфинале је потпуно отворен, без регулативних ограничења и биће одржан такође сутра у Ниону.

Имаће Звездини омладинци паклену конкуренцију у жребу јер се ради о крему европског фудбала. У шеширу ће бити 16 куглица – победници група Ајакс (Холандија), Аталанта (Италија), Бајерн (Немачка), Бенфика (Португалија), Интер (Италија), Јувентус (Италија), Ливерпул (Енглеска), Реал Мадрид (Шпанија) и победници баража: Црвена звезда (Србија), Митјиланд (Данска), Атлетико Мадрид (Шпанија), Динамо Загреб (Хрватска), Салцбург (Аустрија), Рен (Француска), Лион (Француска) и Дерби Каунти (Енглеска).

До краја нокаут фазе игра се један меч. На терену првог извученог клуба играче се осмина финала и четвртфинале, док ће се полуфинале и финале играти на Коловреј стадиону у Ниону.

Термини мечева:

Осмина финала – 3. и 4. март.

Четвртфинале – 17. и 18. март.

Полуфинале – 17. април (игра се у Ниону).

Финале – 20. април (игра се у Ниону).

The post Успех Звездиних омладинаца најбољи српски резултат у историји appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment